Начало Събития Информация за концерта „Реквием“ на Моцарт и маестро Йордан Камджалов

Информация за концерта „Реквием“ на Моцарт и маестро Йордан Камджалов

Броени дни остават до концерта на маестро Йордан Камджалов и Genesis Orchestra, които заедно с хоровия формат на „Музикална лаборатория за Човека“ с диригент Мая Василева ще представят едно уникално музикално пътуване между живота и смъртта, към възкресението. След повече от 200 години, след безброй изпълнения в България и по света, „Реквием“ ще разтърси гр. Пловдив под палката на сочения за един от най-добрите диригенти на своята генерация – Йордан Камджалов. Предсмъртното произведение на Моцарт ще звучи в зала „Колодрум“ на 26 март 2017 г. .
Концертът се реализира в рамките на проект „Свобода в класиката” с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на град Пловдив за 2017г.
Повече за уникалния формат на концерта ще разкаже самият маестро Йордан Камджалов по време на т.нар. „Предконцертни диалози“ – още един уникален за България формат, въведен от самия него за среща с публиката преди концерта. Събитието ще се проведе на 20 март 2017 г., от 18:00 часа в ДК „Борис Христов“, Голяма конферентна зала, гр. Пловдив, и е отворено за всички, които искат да се докоснат за малко до магията на „Реквием“ преди да и се отдадат напълно на 26 март, 19:00 часа, зала „Колодрум“.

P1090859P1090871P1090871

7,955 total views, no views today