Начало Пловдив днес Кемпер стоп, паркинги и футболно игрище изграждат в „Тракия“

Кемпер стоп, паркинги и футболно игрище изграждат в „Тракия“

kostadin_dimitrov

В район „Тракия“ пред блок 14 от днес започва изграждането на паркинг за над 40 автомобила. Той е продължение на съществуващия и ще стига до колелото на 15-ти блок. Това информира на пресконференция в Община Пловдив кметът на „Тракия“ Костадин Димитров.

Той съобщи още, че е постъпило инвестиционно намерение за изграждане на „Кемпер стоп“ на мястото на стария паркинг на Скобелева майка. Новото съоръжение ще се простира на площ от 17 декара и ще е част от Европейската мрежа. Мястото там е много подходящо, защото практиката в целия свят е тези места да са в близост до велоалеи и обществен градски транспорт.

Районният кмет допълни, че се предвижда рехабилитация на футболното игрище зад блокове 198 и 199. То ще бъде ремонтирано със средства от гаражите и ще осигури възможност за жителите в района  да спортуват.

Костадин Димитров заяви, че над 1800 участници са се записали за Народния събор, който ще се проведе на 14-ти и 15-ти май 2016 г. в „Лаута“. В парка ще бъдат построени две сцени за изява на самодейните и професионални състави, ще бъде оформена и търговска зона.

17,787 total views, no views today