Начало Събития Китаристът от групата на Чик Къриа – специален гост на Пловдивските Джаз вечери

Китаристът от групата на Чик Къриа – специален гост на Пловдивските Джаз вечери

Един от водещите джаз-китаристи в света Франк Гамбали пристига в Пловдив, за да вземе участие в десетото юбилейно издание на Пловдивски джаз вечери. Той е популярен с уникална техника на свирене и с десетки музикални проекти, сред които участие във Vital Information и в две от групите на Чик Къриа. Гамбали със своя квартет ще гостува за първи път на българска сцена като част от европейското си турне.

Пловдивските джаз вечери се откриват официално на 9-ти октомври с премиера на албума „Song of the Clown“ на виртуозния композитор и пианист Милчо Левиев. Създаден по музика на Панчо Владигеров, проектът включва в себе си джазова и симфонична музика, поезия и театър. На сцената ще се качат Александър и Константин Владигерови – внуци на Панчо Владигеров, Вики Алмазиду и Петър Салчев, Ицко Финци, Валери Костов, Веселин Веселинов – Еко и Стоян Янкулов – Стунджи.

В Дома на културата „Борис Христов” между 9-ти и 12-ти октомври пловдивската публика ще има възможност да чуе и последния проект на Теодосий Спасов, който събира млади български музиканти и смесва традиционна балканска музика с влияния от световния джаз, поп и етно.

Трийсет години на сцената ще отпразнува и популярното трио „Акустична версия“, съставено от едни от най-талантливите композитори, изпълнители и експерти по музика в България – пианиста Антони Дончев, барабаниста Христо  Йоцов и басиста Георги Дончев, и спечелила редица престижни европейски награди.

Билетите на цени 10, 15 и 20 лв вече са в продажба в мрежата на Eventim и в Билетен център пред общината.

6,185 total views, no views today