Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев: Въвеждаме иновативни платформи в учебните заведения в Пловдив

Кметът Иван Тотев: Въвеждаме иновативни платформи в учебните заведения в Пловдив

kmet_webit

„Община Пловдив започна въвеждането на Google Apps for Education и еквивалентнът на Microsoft 365 в учебните заведения, като общинският бюджет финансира инфраструктурата по този процес, както и обученията на учителите“, това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев по време на участието си по темата „Умни градове, умни администрации“ на “Webit Festival Europe”, който се провежда в София. По думите му тези системи трябва да бъдат въведени във всяко училище. „Надявам се, че до края на годината тези нови методи на обучения ще се използват, защото по този начин от много ранна възраст децата ще могат да боравят с технологиите, което ще ги направи добри специалисти и служители след време“, заключи кметът Иван Тотев.

По време на участието си той накратко обясни предизвикателствата пред управлението на Пловдив, свързани с непрекъснатия прираст на населението на града и въвеждането на различни иновативни идеи и проекти, които сами по себе си привличат още повече хора.

След като google apps е вече достъпен на български език и с подкрепата на училищните настоятелства, родителите и директорите се дава възможност за улесняване на учебния процес чрез споделяне и дигитално интегриране на участниците, включително и на родителите.

„Създали сме няколко общински фонда, в които училищата могат да кандидатстват. Те трябва да участват с 30 % от средствата, а останалата сума се осигурява от Община Пловдив, която се използва за закупуване на техника“, уточни кметът Иван Тотев, като допълни, че гарантира обученията на учителите, които ще използват новите продукти в преподаването си.

Кметът на Пловдив Иван Тотев участва в Webit Festival Europe”, което е едно от най-влиятелните и технологични събития в Европа. Мотото на тазгодишното издание е „Да изобретим бъдещето на Европа“. Организира се под патронажа на президента на България Румен Радев, кметът на столична община Йорданка Фандъкова, с подкрепата на Европейската комисия. Част е от световните издания на Global Webit Series в Дубай, Сингапур, Ню Делхи, Истанбул и разбира се София. По време на фестивала, който се провежда в рамките на два дни 25-26 април, място за среща си дадоха около 5000 участника от 80 страни.

Това е едно от най-влиятелните събития за бъдещето, предприемачеството, инвестициите и технологиите. Срещат се топ лектори от най-големите технологични компании в света, иноватори и от друга страна бизнеси, които преминават през дигиталната трансформация.

6,473 total views, no views today