Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев и заместникът му Георги Титюков дадоха старт на проекта за обществени трапезарии в Пловдив

Кметът Иван Тотев и заместникът му Георги Титюков дадоха старт на проекта за обществени трапезарии в Пловдив

topul_obyad_Plovdiv_1 topul_obyad_Plovdiv

Кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев съвместно със заместник-кмета Георги Титюков дадоха официален старт на проекта „Обществена трапезария на територията на Община Пловдив“.

Целта е 2060 социално слаби да получават топъл обяд в рамките на двойно повече работни дни – 150 или за периода от 3 октомври 2016 г. до 30 април 2017 г.

С реализацията на проекта Община Пловдив осигурява едно хранене за най-уязвимите групи на населението, социално слаби, хора без доходи и близки, които да се грижат за тях, самотни лица и семейства с минимална пенсия, скитащи, бездомни, бежанци, пострадали от бедствия и аварии и други.

„За поредна година Община Пловдив успява да осигури топъл обяд на над 2000 пловдивчани. В момента 1846 са подалите заявления. Фокусът ни е към хора социално слаби, които са в по-трудно материално положение, да бъдат подпомогнати в студените зимни“, обясни кметът Иван Тотев.

Той уточни, че през последните години общината успява да предостави тази услуга, а част от потребителите са от миналата година.

„Общо 12 са местата, където се раздава храната по проекта. Надявам се следващата седмица да достигнем пълния капацитет на програмата от 2060 нуждаещи се. Окладът, отпуснат по програмата, е 2.30 лева на ден за един човек“, заяви заместник-кметът Георги Титюков.

Общата стойност на проекта е 760 922 лева. Допълнително 210 532 лева Община Пловдив осигурява за заплащане на разходите по приготвянето и предоставянето на храната.

6,196 total views, no views today