Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев откри новата спортна площадка в НУ „Христо Ботев“

Кметът Иван Тотев откри новата спортна площадка в НУ „Христо Ботев“

спортна площадка НУ Христо Ботев (20)

Кметът на Пловдив Иван Тотев направи първия удар към баскетболния кош на новата спортна площадка, която беше открита официално днес в начално училище „Христо Ботев“ в район Северен. Лентата беше прерязана в присъствието на много деца, техните преподаватели, заместник-кметовете Георги Титюков , Стефан Стоянов, директора на училището Иван Пенев заместник-кметовете на район Северен, омбудсмана на Пловдив Борислав Стаматов. Празникът уважиха и волейболистките на „Марица“, които заедно със своя капитан Радосвета Тенева показаха на децата удари във волейбола.
Освен волейбол учениците ще могат да тренират баскетбол и футбол на малки вратички. Стойността на спортната площадка е близо 59 000 лева, като е реализирана с финансовото съдействие на Община Пловдив и средства бюджета на училището.
„Политиката, която провеждаме през последните години е свързана с подкрепа на детските и учебните заведение и включва програми за подобряване на материалната база, училищните дворове, въвеждане на нови практики за обучение като Google education, Microsoft 365, както и всички необходими учебни помагала – таблети, електронни дъски“, посочи кметът Иван Тотев и допълни, че Община Пловдив инициира подобни програми, от които училищата се възползват, за да подобрят своята инфраструктура.
От следващата година администрацията обмисля въвеждането на нови по-високо технологични програми – 3D принтиране, подобряване на облачната среда и включване на такива знания и умения, които да подготвят децата за реалния живот.
„Голяма част от сградите на училищата бяха санирани и ремонтирани. През последните години беше обновена и спортната инфраструктура и със средства от бюджета на Пловдив, тъй като спортът е важна част от образованието“, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов.
Щастливи моменти, пожела Георги Титюков, който съобщи, че вече има готов проект и разрешение за строеж на нов физкултурен салон за Начално училище „Екзарх Антим I“. Очаква се само Министерството на младежта и спорта да отвори съответните програми за кандидатстване. Търсят се средства и за проект за физкултурен салон за училище „Васил Петлешков“.
спортна площадка НУ Христо Ботев (9)

спортна площадка НУ Христо Ботев (23)

спортна площадка НУ Христо Ботев (26)

спортна площадка НУ Христо Ботев (27)

7,954 total views, no views today