Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев получи „Зелен Оскар” за Община Пловдив

Кметът Иван Тотев получи „Зелен Оскар” за Община Пловдив

zelen_oskar_1Община Пловдив спечели първа награда в категория „Обществени организации, общини и държавни структури” в конкурса „Най-зелените компании на България 2014”. Призът бе връчен на кмета инж. Иван Тотев от изпълнителния директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Мария Стефанова на церемония в столичната зала „България”.

„Надпреварата беше изключително оспорвана, но считам, че българската местна администрация проявява все по-голям интерес и търси своя облик като зелена администрация”, подчерта Мария Стефанова при обявяването на победителите.

„Тази награда е огромна гордост за Община Пловдив поради простата причина, че преди пет години тя  присъстваше в класациите на градовете с най-мръсен въздух. Сега Пловдив печели наградата за най-зелена българска община. През тези години положихме много усилия и вложихме милиони левове инвестиции”, подчерта кметът инж. Иван Тотев. В подкрепа на думите си той посочи, че Община Пловдив е единствената в страната със сметопочистваща и сметоизвозваща техника с екологичен клас Евро 5 и Евро 6, с десетки километри новоизградена поливна система, грижа за зелената система, с изграждаща се мрежа от 48 километра велоалеи и др.

„Целият този труд рефлектира в тази награда и аз съм изключително щастлив да съм днес тук и да я получа”, сподели кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Подгласници на Община Пловдив в  категория „Обществени организации, общини и държавни структури” станаха Националната агенция по приходите и Община Велико Търново.

Организатор на конкурса „Най-зелените компании на България”, който се провежда за пети път, е b2b Медиа. Инициативата е под патронажа на президента на Република България и с подкрепата на Министерството на околната среда и водите.

На церемонията по награждаването присъстваха министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, секретарят на президента Елица Николова, народните представители Петър Петров и Атанас Ташков, представители на държавни и общински администрации и на бизнеса.

6,702 total views, no views today