Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев посрещна директори на водещи европейски информационни агенции

Кметът Иван Тотев посрещна директори на водещи европейски информационни агенции

sresta_bta_agencii

Кметът на Пловдив Иван Тотев посрещна днес директори, главни редактори и представители на водещи европейски информационни дирекции. Посещението бе част от програмата на годишната конференция на Европейския алианс на информационните агенции (ЕАНА), която се проведе в страната ни под домакинството на БТА на тема „ Информационните агенции и стратегии  в информационната епоха“.

 “Радвам се, че Максим Минчев, генерален директор на БТА, включи  в програмата на форума и Пловдив, един град с хилядолетна история и в който през последните 4 години се обръща сериозно внимание на популяризирането му като туристическа дестинация“, заяви в приветствието си кметът Иван Тотев.

Той представи накратко историята на града и подчерта, че в момента интензивно се извършват археологически разкопки, които завършват с атрактивно експониране. Според него през последните години културната програма на общината става все по-богата и разнообразна и това е една от причините градът да спечели престижната титла Европейска столица на културата  през  2019 година.

 Гостите посетиха един от най-новите археологически обекти -Малката християнска базилика, разгледаха забележителностите на Стария град, Римския стадион и Панаира на занаятите.

6,509 total views, no views today