Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев посрещна музикантите Paradise Lost за уникалния им концерт на Античния театър в събота

Кметът Иван Тотев посрещна музикантите Paradise Lost за уникалния им концерт на Античния театър в събота

Фенове от далечно Мексико пристигат в Пловдив специално за концерта на рок групата Paradise Lost. За уникалния спектакъл, който започва от 20.00 часа на 20-ти септември на Античния театър се очакват около 1500 чужденци от различни европейски държави.

Това стана ясно по време на обща пресконференция в общината на кмета на Пловдив Иван Тотев и музикантите от култовата банда с четвъртвековна история. За мен е чест и огромно удоволствие да посрещна в града ни едни от идолите ми. Израснал съм с тази група, сподели кметът Тотев. Той допълни, че концертът  е в рамките на фестивала Sounds of the Ages, който тази година се провежда за четвърти път в Пловдив. На античната сцена в предишните издания гостуваха Таря Турунен, Фиш и Анатема, Ейша.

За първи път на концерта утре музикантите ще изпълнят 8 от песните си със симфоничен оркестър – Пловдивската филхармония на Държавната опера под диригенството на Левон Манукян. Една от тях ще бъде от предстоящия албум на групата, която никога в историята си не е свирела незаписани в студио песни.

Музикантите признаха, че се чувстват прекрасно в Пловдив и много са впечатлени от Римския стадион с уникалното му съчетание от античните разкопки и модерните сгради наоколо.

Концертът  на Paradise Lost на Античния театър ще бъде заснет за DVD от известния режисьор и продуцент Пол Грийн.

5,436 total views, no views today