Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев преряза лентата на най-новия магазин на Главната

Кметът Иван Тотев преряза лентата на най-новия магазин на Главната

H&M_lenta

Точно в 11 часа H&M отвори вратите на своя най-нов магазин у нас – в Пловдив, на Главната улица на града – ул. „Александър I Батенберг“ № 11, в сградата на бившия Нармаг.

Кметът на града инж. Иван Тотев преряза червената лента заедно с актрисата Ирмена Чичикова и Анна Митева, управител на магазина.

„Сградата на бившия Нармаг е последната знакова сграда на центъра, която бе затворена повече от 10 години. Когато през лятото разбрахме от собствениците, че имат споразумение с H&M, това ни накара да бъдем много щастливи по няколко причини. Първо, че тази емблематична сграда ще отвори врати. Второ – че идването на шведската модна компания на Главната пешеходна улица на Пловдив дава възможност на други големи компании да погледнат към зоната“, заяви инж. Иван Тотев. Той припомни, че Общината е съсобственик на Детмаг – следваща най-голяма сграда по площ – 1000 кв. м. РЗП.  Кметът изрази мнение, че сега много по-лесно ще се намери компания, която да наеме сградата.

„Другата основна причина да се зарадваме бе, че вече може общината да обърне внимание на археологическите разкопки, които са в основата на Нармаг. В основата на тази сграда е последното парченце в пъзела на цялостния комплекс Римски стадион. Вече започнахме преговори за подписването на дългосрочен договор да управляваме тази част на Античния стадион на Филипопол“, каза още  кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

5,562 total views, no views today