Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев: Стартирахме процедурата за избор на изпълнител за новата улица „Проф. Цветан Лазаров“

Кметът Иван Тотев: Стартирахме процедурата за избор на изпълнител за новата улица „Проф. Цветан Лазаров“

cvetan_Lazarov_project2

Община Пловдив обяви днес в Агенцията по обществени поръчки открита процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП за изграждането на продължение на улица „Проф. Цветан Лазаров“. Това съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и допълни, че основната цел на поръчката е избор на изпълнител за строително-монтажни работи за изграждане на продължение на ул. „Проф. Цветан Лазаров“. По-конкретно става въпрос за   отсечката от кръстовището на ул. „Проф. Цветан Лазаров“ с ул.“Поручик Боян Ботев“ до кръстовището на ул. „Проф. Цветан Лазаров“ с бул.“Санкт Петербург“– I етап.

Проектът включва изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалея, паркинги към пътното платно, поставяне на вертикална сигнализация, хоризонтална маркировка, изграждане на достъпна среда за хора с увреждания. Ще бъдат изградени още нова водопроводна и канализационна мрежа с прилежащи връзки, шахти  и отводняване на пътното платно, ново улично осветление, пешеходна светофарна уредба. Проектът включва също реконструкция на съществуващи телефонни и сигнални кабели, изтеглени в канални мрежи и положени в изкоп.

Улицата  в участъка от бул. „Освобождение“ до ул. „Поручик Боян Ботев“ е изградена. В участъка от бул. „Санкт Петербург“ до входа на стадион „Локомотив“ е изградено пътно платно с широчина 8 м. без тротоари. От ул. „Поручик Боян Ботев“ до връзката на стадион „Локомотив“ ще се изгражда ново пътно платно.

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров коментира, че с изграждането на ул. „Проф. Цветан Лазаров“ комуникацията на района с централната и източна част на Пловдив ще стане по-бърза и по-лесна, а реализацията на този дългоочакван проект ще доведе до подобряване на безопасността на движение на транспортните и пешеходни потоци и добро отводняване на пътя и пътното тяло.

Прогнозната стойност за изпълнение на поръчката е до 2 995 260 лв. с ДДС.

5,522 total views, no views today