Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев с публична лекция в Европейския колеж за Бюджет 2015

Кметът Иван Тотев с публична лекция в Европейския колеж за Бюджет 2015

kmet_lekcia1Публична лекция на тема „Бюджетът на Община Пловдив за 2015 година“ изнесе кметът инж. Иван Тотев пред студентите от Европейския колеж по икономика и управление. Пред препълнената аула гост-лекторът бе представен от президента на ЕКИУ проф. д-р Мариана Михайлова, която определи  темата като провокативна, интересна и полезна. „Всички ние, които учим, живеем и работим в Пловдив, сме заинтересовани нашият град да се развива не просто като културна столица на Европа, но и като най-артистичният, най-богатият в духовно и икономико-социално измерение средище, кръстопът на десетки култури и пластове. Самочувствието да бъдем ЗАЕДНО е изключително важно за бъдещето ни, за нашето самочувствие, реализация, за предизвикателствата, които ще поемаме.Вярвам, че всички ние ще се радваме на един модерен университетски център не само в България, не само на Балканите, но и в Европа“, допълни проф. Михайлова.

Пред препълнената зала кметът на Пловдив инж. Иван Тотев засегна изпълнението на Бюджет 2014, основните параметри в Бюджет 2015,  Капиталовата програма.

„Бюджетът на Община Пловдив е вторият по големина в България. Завършваме  2014 г. с доста добро изпълнение. Показателите в него са много важни, тъй като чрез тях ние правим анализ за развитието на града, а те говорят за съживяване в Пловдив през миналата година“, заяви кметът Иван Тотев и в подкрепа на думите си посочи преизпълнението на данъка от придобиване.“ Общината получава процент от всяка една сделка. За първа година приходът от него е 10 милиона лева, което означава че 2014  е била година, в която е имало повече сделки и икономическата обстановка в града е подобрена“, подчерта инж. Тотев.

Чрез конкретни примери и по атрактивен начин той представи пред академичната аудитория показателите в Бюджет 2015 и визията за развитието на Пловдив.  Презентацията на кмета Иван Тотев продължи около час и бе последвана от дискусия с присъстващите. Голям интерес предизвикаха развитието на Пловдив като предпочитана туристическа дестинация, културният календар и инвестициите в културна инфраструктура, големият брой социални услуги в общината,  както и хода на проекти като изграждането на Втори гребен канал, модерен зоопарк, Колодрума, мрежата от 48 километра велоалеи и др.

5,968 total views, no views today