Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев откри обновения булевард „Васил Априлов“

Кметът Иван Тотев откри обновения булевард „Васил Априлов“

aprilov_4

„Такава голяма пътна реконструкция в Пловдив отдавна не се е случвала“. Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при официалното откриване на обновения бул. „Васил Априлов“, а кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, с когото заедно прерязаха лентата, допълни, че преобразяването на булеварда е сбъдната мечта.

На мястото на градената през 1965-1966 г. паважна настилка е построен модерен асфалтов път.  Нови са водопроводът и канализацията, топлопроводът, тротоарите и велоалеята, уличното осветление и светофарите с LED лампи, изградени са преградни пана. Монтирани са нови пътни знаци, а, спазвайки технологичните изисквания, след около две седмици предстои полагането на хоризонталната маркировка.

„Васил Априлов“ е много важна пътна артерия, която трябва да осигури връзката между Централна гара и автомагистрала „Тракия“. По негов модел предстои да направим и други важни пловдивски булеварди. Това са големи и трудни проекти, които се изпълняват в градски условия във време, в което градът не спира да живее. Това създава неудобство на жителите, но новата инфраструктура, която се получава като резултат, прави живота по-добър“, посочи инж. Иван Тотев.

Той припомни, че за да се запази пропускливостта на движението, паркирането и спирането по булеварда са забранени и докато гражданите свикнат да спазват правилата, по булеварда ще дежури „паяк“.

Очаква се разтоварването на трафика да продължи с предвиденото за декември отваряне на ул. „Захари Стоянов“ и ул. „Гладстон“, което ще осигури още една връзка на „Васил Априлов“ с бул. „Руски“. По същото време се планира да приключи и изграждането на продължението на ул. „Проф. Цветан Лазаров“.

Усилена работа предстои на „Коматевско шосе“, както и старт за пълно обновяване на ул. „Остромила“.

На откриването на реконструирания участък на бул. „Васил Априлов“ от Централна гара до ул. „Войнишка слава“ присъстваха също народните представители Стефан Дедев, инж. Атанас Ташков и Петър Петров, заместник-кметовете, директори на общински предприятия и журналисти. Тук бяха и благодарни граждани, живеещи на булеварда, заинтересовани от следващия етап на реконструкцията до бул. „Шести септември“, който по думите на кмета ще се реализира след отчуждителни процедури, предвидени за следващата година.

aprilov_2

aprilov_13

9,420 total views, no views today