Начало Пловдив днес Кметът на Солун Янис Бутарис пристига в Пловдив с делегация за „Вино и гурме“ 2018

Кметът на Солун Янис Бутарис пристига в Пловдив с делегация за „Вино и гурме“ 2018

totev_boutaris_sresta_1

Следващите няколко седмици Пловдив ще бъде изпъстрен със събития. Фестивалът „Вино и гурме“, ще се проведе на 5 и 6 май 2018 г. и в него за първи път ще има международно участие – на винопроизводители от Гърция. Делегация от побратимения град Солун, начело с  кмета Янис Бутарис, пристига в града под тепетата за изложението.

„Община Солун подкрепя Пловдив като Европейска столица на културата, като на видно място в центъра на града ще бъде поставена реклама или символ, който информира за това, че Пловдив ще бъде Европейска столица на културата. Така за няколко месеца милиони туристи ще се разберат за очакваното събитие през 2019 г.“, информира кметът Иван Тотев.

Аграрният университет също ще се включи с представяне и дегустации на български вина на участниците в събитието.

По повод Деня на Европа на 9 май на стълбите на Каменица ще има организиран концерт на Пловдивско певческо дружество „Ангел Букурещлиев“ и детската школа на ансамбъл „Тракия“, които ще изнесат представление пред пловдивчани.

Празниците за 24 май започват още от 11 май с концерт на проф. Луиза Село в Дом на културата „Борис Христов“, за който ще се раздават безплатни покани, които желаещите ще могат да получат на касите на ГДК или от Туристическия информационен център на площад Римски стадион. Традиционно ще бъде организирано шествие, което ще завърши на пл. „Централен“, където ще има концерт на Биг Бенд и таланти на Арт войс център, с ръководител Румяна Иванова и възпитаници на АМТИИ.

6,564 total views, no views today