Начало Актуално Международен екип ще представи впечатляващи резултати по проекта „mRIDGE“, който дава възможност на деца в неравностойно положение да използват мобилни устройства и нови технологии в реалния учебен процес

Международен екип ще представи впечатляващи резултати по проекта „mRIDGE“, който дава възможност на деца в неравностойно положение да използват мобилни устройства и нови технологии в реалния учебен процес

project_anons_za_19102017

Имаме удоволствието да Ви поканим на финалното събитие по проект „mRIDGE“, съфинансиран от Програма „Еразъм+“ на ЕК, което ще се състои на 19 октомври 2017 г., четвъртък, в Дом на културата „Борис Христов“, ет.2, голяма конферентна зала (ул. „Гладстон“ № 15, гр. Пловдив). Официалното начало е 9.30 часа.

Събитието ще се проведе със специалното участие на г-н Стефан Стоянов, Зам. кмет „Образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество“ към Община Пловдив и Проф. д-р Невена Милева, Зам.-ректор „Научноизследователска и проектна дейност, международно сътрудничество“ към ПУ „Паисий Хилендарски“.

Ще имате възможността да се запознаете с пилотните експерименти по проекта, реализирани от страна на международните партньори през изминалите две години (01.11.2015 – 31.10.2017г.) и постигнатите впечатляващи резултати. Ще бъдат представени най-новите подходи на преподаване с помощта на мобилни ресурси и устройства (дигитално съдържание с т.нар. „добавена реалност“) с цел подобряване на образователните условия за учениците със специални нужди и в неравностойно положение!

Експерименталните занятия с ученици от различни възрастови групи демонстрираха, че учащите са много по-заинтересовани от учебните занятия, вследствие употребата на мобилни устройства и приложения в часовете по съответните предмети; отчита се сериозно нарастване на интереса им към информацията, представяна по време на обучението; значително се подобрява възприятието им за основни знания, подобряват се и процесите на пренос и надграждане на знания и извеждането на заключения, свързани с учебния процес. Проектът дава уникален шанс за демонстриране на възможностите на новите технологии за решаване на проблеми в образованието, които не намират своя отговор другаде.

Проектът се координира от ПУ „Паисий Хилендарски“ – Пловдив, България, в партньорство с Община Пловдив и университети и училища от Испания, Англия, Румъния и България.

 Проект № 562113-EPP-1-2015-1-BG-EPPKA3-PI-FORWARD „Използване на мобилни технологии за подобряване на реформата на политиката за включване на групите в неравностойно положение в образованието mRIDGE е финансиран с подкрепата на Европейската комисия и съфинансиран от програма “Еразъм+” на Европейския съюз.

6,125 total views, no views today