Начало Пловдив днес Младежи от Пловдив участваха в щафета срещу трафика на хора

Младежи от Пловдив участваха в щафета срещу трафика на хора

komisia_trafic

Спортно състезание – щафета се проведе в неделя в парка на Бунарджика по повод предстоящия 18-ти октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, и като част от националната кампания за превенция на трафика на хора „Нещата са точно такива, каквито не ги виждаш!“.

Събитието бе организирано от Местната комисия съвместно с Български Червен кръст и с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора. За провеждането му съдействаха: Фонадация „Кампания А21“, „Рефан България“ и „Био Фреш“, които от своя страна осигуриха индивидуални награди за всеки един участник, както и Атлетически клуб „Пълдин“.

 В щафетата участваха младежи, които изявиха желание да подкрепят каузата. Отборите на ДДЛРГ „Княгиня Мария Луиза“ спечелиха първите две челни места, а доброволците от Български Червен кръст – Пловдив заеха престижното трето място. Емил Вълков, началник отдел „Обществен ред и управление при кризи“ в Община Пловдив връчи купите и поздрави победителите за отличното им представяне.

Глобалното развитие и разпространение на достъпа до интернет създават допълнителни предизвикателства за противодействието на трафика на хора. Чрез този тип инициатива се цели да се намали зависимостта на младежите и подрастващите от Мрежата. Стреми се да се акцентира върху осмисляне на спорта като основен фактор за духовно, физическо и двигателно развитие, спомагащо за ефективно  приобщаване към многообразните ценности на живота и предпазване от пагубното влияние на негативните тенденции в обществото.

komisia_trafic_1 komisia_trafic_2

5,361 total views, no views today