Начало Пловдив днес Монтираха 10 нови паркомата в „Синя зона“

Монтираха 10 нови паркомата в „Синя зона“

novi_parkomati_2

Паркирането в „Синя зона“ се улеснява още повече след като ОП „Паркиране и репатриране“ монтира на възлови места 10 нови автомата за таксуване. Това съобщи заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.
Два паркомата са поставени на площад „Сливница“ срещу гранд хотел „Пловдив“ /Новотела/, един – между улиците „Васил Левски“ и „Брезовска“, три броя машини има на бул. „Марица-юг“ в отсечката между колелото на бул. „Цар Борис III Обединител“ и Пешеходния мост, един паркомат е монтиран на „Марица-юг“. По един брой също са поставени на ул. „Цанко Дюстабанов“ до ПУ „Паисий Хилендарски“, в началото на ул. „Капитан Райчо“ след кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“, както и от северната страна на бул. „Княгиня Мария Луиза“.
„Община Пловдив е последователна в политиката си за ясно регламентиране на правилата за таксуване в „Синя зона“, като се ограничи субективният фактор. Същевременно създаваме и удобство за гражданите, като им предоставяме алтернативни начини на заплащане“, коментира инж. Златин Велев.
Директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов потвърди думите му, като посочи, че все повече пловдивчани предпочитат да заплащат за „Синя зона“ чрез паркоматите, които вече са 23 на брой, или SMS на номер 1332. Като предимство на новите автомати той изтъкна, че те работят и при най-неблагоприятните атмосферни условия, но са така програмирани, че не таксуват в дните и часовете, когато престоят в „Синя зона“ е безплатен.
Другото удобство е че чрез паркоматите може да се заплати 1 лев за по-кратък престой – 40 минути до края на месеца и 30 минути от 2 април. Цената на SMS-ите и талоните засега е 1,50 лв. за 1 час престой в „Синя зона“, а съгласно решение на Общинския съвет от 2 април става 2 лева/час.

novi_parkomati_1

novi_parkomati_4

6,981 total views, no views today