Начало Събития Музика завладява „Ядрото“ на Пловдив всеки петък и събота

Музика завладява „Ядрото“ на Пловдив всеки петък и събота

plovdiv-kapana

Музикалното лято в Пловдив продължава с пълна сила. И тази година Община Пловдив организира поредица от концерти с вход свободен за гражданите и гостите на града, които се провеждат на открита сцена на популярно място в Пловдив. Инициативата е продължение на възродената стара пловдивска традиция, съществувала дълги години още през миналия век.

През лятото на 2017 -та концерти имаше от май до септември, всяка събота и неделя до Виенския павилион в Цар Симеоновата градина. С огромен успех и много аплодисменти от публиката, тогава се изявиха любими пловдивски и гостуващи формации, сред които Биг Бенд Пловдив, Духов оркестър Пловдив, Мандолинен оркестър от гр. Сандански, Военен духов оркестър на ВВС, Музикални формации към Оркестър на Държавна опера Пловдив и други.

През лятото на 2018-та, мястото е ново – ремонтираната открита сцена „Ядрото“ в квартала на творческите индустрии „Капана“, където концертите започнаха преди седмици. До края на сезона и преди началото на най-мащабното културно събитие за града „Есенен салон на изкуствата Пловдив“ на 1 септември, което ежегодно събира многохилядна публика, предстоят още 7 концерта на сцена „Ядрото“ в кв. Капана.

Вижте кога!

На 10 август, петък, ще свирят Jimmy‘s Band, в състав Румен Куртев – вокал и китара, Симеон Гърнев – бас, Кристиян Желев – барабани. Формацията изпълнява в репертоара си блус и рок енд рол.

На 11 август, събота, ще пеят „Арт Войс Център“. Талантливите възпитаници на пловдивския „Арт Войс Център“, с музикален педагог и ментор Руми Иванова се превърнаха в национални любимци с многобройните си успехи у нас и по света. Лидия Ганева участва и представи достойно страната ни в Детската Евровизия. Елия, Никол, Валентина и Елеонора от 4 Magic станаха победителки в X Factor. Даниела Пирянкова в Шоуто на Слави. Мирослава Тодорова беше също една от финалистките и любимки в X Factor. Пловдивските дарования печелят с лекота конкурси и надпревари у нас и в чужбина всеки път, когато се явяват. В момента над 70 деца се обучават в Арт Войс Център, част от които ще видим в „Ядрото“

На 17 август, петък, ще видим Alexis Pets, в състав Александра Иванова – вокал, Константин Христов – китара, Симеон Гърнев – бас, Кристиян Желев – барабани. Групата свири алтернативна поп музика.

На 18 август, събота, отново ще ни радват талантите от „Арт Войс Център“

На 24 август, петък, концерт ще има The Little Big Band Plovdiv. Почитателите знаят, че това е камерния състав на добре познатия на пловдивчани с многобройните си концертни изяви „Биг Бенд Пловдив“, с диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян.

На 25 август , събота, сцената завладяват „Mix Me“ – Едит Унджиян – китара и вокал, Георги Зайков – катара и вокал. Акустичният проект на двамата добре познати пловдивски музиканти, участници в Биг Бенд Пловдив е изключително популярен и оценен по достойноство от публиката. От 2017 г. дуетът се изявява успешно на пловдивските клубни сцени, с изпълненията си на съвременен поп, евъргрийни, БГ музика и авторски песни.

На 31 август, петък, концерт ще има отново The Little Big Band Plovdiv, с диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян.

Началото на всички концерти на сцена „Ядрото“ е 20 часа.

13,226 total views, no views today