Начало Актуално Наградиха победителите в конкурса „Млад предприемач на Пловдив“ за 2014 година

Наградиха победителите в конкурса „Млад предприемач на Пловдив“ за 2014 година

mlad_predpriemach2014На официална церемония на 27.01.2015 г. заместник-кметът по спорт и младежки дейности на Пловдив Петър Зехтински и кметът на район „Централен” Георги Титюков наградиха победителите в конкурса „Най-млад предприемач на град Пловдив”, организиран за 6-та поредна година. Ваня Плачкова спечели първа награда и сумата от 7000 лв. за своята концепция за Лабораторни установки, разработване на видеоръководство и модел на поляриметър, служещ за нагледни материали по физика за ученици в средното образование. Общо 42 бизнес плана взеха участие в тазгодишното  издание, организирано от Община Пловдив с подкрепата на фирми, които отново показаха, че вярват в добрите идеи на младите.

„С този конкурс даваме шанс на младите хора да изпълнят своите мечти, да реализират своите планове, да оставят своите идеи за Пловдив и България.”, обърна се към присъстващите Георги Титюков, който цитира заместник-министъра на младежта и спорта Калин Каменов за стряскащата статистика, че 67% процента от младите хора не правят нищо. Радвам се, че в Пловдив нещата не стоят точно така. Все пак показателно е, че броят на желаещите за участие се увеличава с всяка следваща година от 2009-та насам.

15-членното жури избра за финалния етап от състезанието 13 от най-добрите идеи. Двете трети награди и сумата от 2000 лева получиха Мануела Манова и Георги Влайков, а 4000 лева и с второ място беше отличена Стоянка Талатинова за производство на градински и цветарски продукти в мини капсули.  Поощрителни награди бяха раздадени от Европейски колеж по икономика и управление, от БГ радио, от Националния алианс за работа с доброволци, от Колежа по икономика и администрация, а всички участници получиха изненади от Областния информационен център и Рефан България.

Победителят от конкурса Ваня Плачкова заяви готовността си да даде безвъзмездно на три пловдивски училища три от своите разработки по бизнес плана.

7,443 total views, no views today