Начало Пловдив днес Над 1500 участници откриха велосезон 2017 с шествие „Аз карам велосипед. Последвай ме!“

Над 1500 участници откриха велосезон 2017 с шествие „Аз карам велосипед. Последвай ме!“

velosezon_02042017

Близо 1500 пловдивчани се включиха в тазгодишното велошествие, организирано от Община Пловдив и Макс Европа в партньорство с Дарик радио, „Бултекс 99“, Даикс СОТ. С това днес беше даден стартът на велосезона в града. Огромният брой деца и възрастни с колелета и триколки изминаха разстоянието от площад „Съединение“ до Гребната база, където ги очакваха много приятни изненади и томбола с награди – ваучери за велосипеди, аксесоари – закопчалки, каски, ръкавици, карти за фитнес, козметика. Победителите бяха изтеглени от малките участници в шествието.

Кампанията „Аз карам велосипед. Последвай ме“ се организира за четвърта поредна година, а участващите се увеличават с всяка изминала година. Тази година към инициативата се присъединиха и членове на клуб „Олимпиец“, сред които Николай Бухалов, Пенка Стоянова, Ангелина Михайлова, Петър Запрянов, Каспар Симеонов.

„Наистина Община Пловдив полага големи усилия да доразвие велоалейната мрежа и да надгради тези 48 километра, които бяха изградени по мярката „Устойчив градски транспорт“. Така вече при всяка реконструкция на булевард или изграждане на нов такъв, като „Васил Априлов“, „Руски“, „Коматевско шосе“, „6-и септември“ и новият „Северен“ вече се проектират с велоалеи. Надявам се Пловдив да се превърне в град на велосипедиста още преди 2020г.“, посочи Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“. Той не пропусна да отбележи, че затова е необходима и инициативност от страна на пловдивчани.

„Дано в следващите години Гребната база да ни бъде малка, за тези от нас, които се събираме всяка година тук за откриването на велосезона“, заяви Димитър Чевренков, маркетинг мениджър във фирмата за производство на велосипеди Спринт и пожела подобни инициативи да се случват всяка седмица.

За доброто настроение чаровната изпълнителка Весела Бонева изпя своите най-нови хитове, както и известни парчета, а малки и големи фенове й пригласяха.

8,402 total views, no views today