Начало Събития „Най-дългият плакат с рисунки”, посветен на 24 май украси залата на Общинския съвет в Пловдив

„Най-дългият плакат с рисунки”, посветен на 24 май украси залата на Общинския съвет в Пловдив

IMG_5688Днес по инициатива на Ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности – Пловдив, в залата на Общинския съвет на ул. „Авксентий Велешки“ 20 беше изложен „Най-дългия плакат с рисунки”, изработен от възпитаниците на Центъра, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

Плакатът беше  символично връчен на г-жа Савина Петкова, Председател на Общински съвет -Пловдив и на г-жа Амелия Гешева, заместник -кмет по култура и туризъм на Община Пловдив.  Част от възпитаниците, заедно с всички ресурсни учители  и директорът г-жа Катя Стоилова, внесоха красивия плакат, съставен от рисунки, стихове, колажи и послания в залата с пожелание за  ползотворна работа на утрешното заседание на Общинския съвет, както и за мир, обич и разбирателство между хората. Песен с това заглавие изпълни от подиума ученичката Мартина Куртева. Талантливото момиче, което  е със 100% зрителни затруднения е редовен участник във всички концертни прояви на Ресурсния център, който само преди седмица чества своята 10 – годишнина. Димитър Манев, представител на фондация „МузикАртисимо“, която организира Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ подари на Мартина покана за предстоящия концерт „Звездна среща“ на световните имена – цигуларя Светлин Русев, концертмайстор на Оркестъра на френското национално радио и Евгени Божанов – пиано.

Идеята да бъде отбелязан празника по този нестандартен начин  е на ресурсните учители, които се надяват чрез творчеството на децата със специални образователни потребности да привлекат вниманието на обществеността върху силните страни на възпитаниците си.

22,138 total views, no views today