Начало Актуално НАМАЛЯВА БРОЯТ НА ДЕЦАТА, КАНДИДАТСТВАЩИ ЗА ПРИЕМ В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ НА ГРАД ПЛОВДИВ

НАМАЛЯВА БРОЯТ НА ДЕЦАТА, КАНДИДАТСТВАЩИ ЗА ПРИЕМ В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ НА ГРАД ПЛОВДИВ

detska_gradinaДанните от проведеното класиране днес показват, че към момента има достатъчно места в общинските детски заведения в града за всички кандидатстващи за прием деца, както и че броят на децата като цяло намалява. Така за днешното класиране бяха подадени заявления само за 233 деца, при общо обявени 423 свободни места за всички възрастови групи.

109 са заявленията за яслените групи, при обявени от директорите 176 свободни места. За подготвителните групи (5 и 6-годишни) кандидатстват само 18 деца, при обявени общо 92 свободни места за двете възрастови групи. За първа група (3-годишни) чакащите прием бяха 61 деца, а обявените свободни места – 106. Само за втора възрастова група, местата и кандидатстващите за прием са почти еднакъв брой. Подадени бяха заявления за 45 деца, при  обявени 49 свободни места.

Въпреки наличието на достатъчен брой места за всички кандидатстващи, все още има некласирани деца. Това се дължи на факта, че родителите желаят децата им да посещават точно определени детски заведения, в които към момента няма свободни места. Част от тези деца и в момента посещават детски градини или ясли, но участват в класирането за преместване.

След днешното класиране остават свободни места за всички възрастови групи (включително за яслените групи) за всички райони, с изключение на първа и подготвителните групи в район „Северен“ и за втора възрастова група за район „Тракия“.

Следващото класиране ще е на 8 декември 2015 година. То ще е последно за календарната година и свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 30.11.2015г.

Повече информация може да бъде намерена на интернет-страницата на Системата, на адрес http://dz-priem.plovdiv.bg/ .

 

7,003 total views, no views today