Начало Пловдив днес Нова панорамна площадка в Стария град – част от туристическите маршрути в Пловдив

Нова панорамна площадка в Стария град – част от туристическите маршрути в Пловдив

panoramna_plostadka1Надписът „ПЛОВДИВ“ с големи около 2 метра букви от цветя ще радва погледа на пловдивчани и гостите над северната част на Тунела.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи символичната първа копка на новата панорамна площадка, която се появява на мястото на доскорошно заведение.

С премахването на заведението и социализирането на площадното пространство създаваме нов подход към Стария град, който съвпада с концепцията ни за плавен пешеходен преход от квартал „Капана“ към Стария град, коментира инж. Тотев.

Политиката на Община Пловдив през този мандат е много по-различна от наблюдаваната през последните 25 години, като ръководим и развиваме стопанската дейност така, че визията на града да е по-важна от наемите, които получаваме от един или друг търговски обект, отбеляза кметът. Независимо от предприетата в тази насока политика, приходите от наеми са се увеличили тройно в сравнение с 2011 г., допълни инж. Тотев.

Предвижда се новата панорамна площадка да стане част от туристическите маршрути. До два месеца ще бъде изцяло възстановена настилката с оригиналните плочи, а пространството – озеленено и зацветено. 13 осветителни стълба плюс 16 прожектора ще добавят допълнителна красота към живописния изглед на обновеното пространство. Осветен ще бъде и надписът „ПЛОВДИВ“, който ще се вижда още от кръстовището между булевардите „Цар Борис III Обединител“ и „Шести септември“.

6,980 total views, no views today