Начало Пловдив днес Нови автомобили подобряват качеството на услугата в Домашния социален патронаж

Нови автомобили подобряват качеството на услугата в Домашния социален патронаж

novi_koli_patronaj4

Три броя фабрично нови товарни автомобила Марка „RENAULT”, модел „TRAFIC” бяха закупени от Община Пловдив за нуждите на „Домашен социален патронаж“. Те ще се използват за доставка на топла и диетична храна до 400 потребители на услугата. Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика на Пловдив Георги Титюков лично изпробва един от микробусите.

Те ще се използват за разнос на топла, разнообразна и подходяща за различни заболявания храна в 5 от районите на града, включително кварталите „Прослав“, „Коматево“ и „Остромила“. Всеки автомобил ще обслужва средно по 80 адреса дневно.

Услугата за разнос на топла храна е част от социалната политика на Община Пловдив. Насочена е към задоволяване на жизнените потребности на самотни и трудно подвижни възрастни хора, с физически или други увреждания.

Освен това потребителите на услугата ще получават и допълнително съдействие от екипа на „Социални дейности” в патронажа при организирането на бита и социалния си живот.

Трите нови автомобила ще заменят част от остарелия автопарк на „Домашен социален патронаж”, който включва общо 6 коли. Подмяната на най-старите микробуси (произведени през 1990 г.) ще намали чувствително разходите за ремонт, поддръжката, горива и смазочни материали, както и ефективността и качеството на социалните услуги, предлагани от Община Пловдив.

Фирмата – доставчик „Омникар Ауто” ООД е избрана след проведена обществена поръчка от Община Пловдив. Стойността на новите автомобили е 139 680 лева.

novi_koli_patronaj1 novi_koli_patronaj3 novi_koli_patronaj2

8,129 total views, no views today