Начало Събития НФ „Култура“ обявява конкурс за проекти за културната програма на председателството на България

НФ „Култура“ обявява конкурс за проекти за културната програма на председателството на България

Национален фонд „Култура“ обявява конкурс за проекти като част от Културната програма на Българското председателство на Съвета на ЕС-2018

Национален фонд „Култура“ обявява конкурс за финансиране на проекти като част от Културната програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – 2018 г. Пълната информация можете да видите на сайта на Национален фонд „Култура“ на http://programs.ncf.bg/bg/programi.

Настоящата процедура ще селектира и подкрепи конкретни инициативи и събития, които ще бъдат включени в културната програма на Българското председателство на ЕС и ще се реализират на територията на цялата страна.

Културната програма на Българското председателство цели да представи българската националната специфика и идентичност, да подчертае мястото на България в Европа, да представи наследството, традициите и културното многообразие, постиженията, таланта и новаторските търсения и творчески идеи на българските творци и граждани, както и да създаде възможности за активизиране на културното сътрудничество и диалог на европейско равнище.

Общият размер на средствата по настоящата покана възлиза на 1 650 000 лева. Максималният размер на допустимата финансова помощ е не повече от 100 000 (сто хиляди) лева. Финансовата подкрепа за одобрен проект не може да надхвърля 80 % от общите допустими разходи по проекта. Изисква се съфинансиране не по-малко от 20% от страна на кандидата.

Дейностите по проекта не трябва да генерират приходи в периода на българското председателство на Европейския съвет до 30.06.2018 година. Всички продукти/резултати от проекта трябва да са безплатни и да са достъпни за обществеността свободно.

СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

Проектните предложения се подават всеки работен ден от 11.00 до 15:00 ч. в стая 713 на Министерство на културата – гр. София, бул. „Ал.Стамболийски“ №17.

Документите за кандидатстване се депозират лично или от упълномощен представител, или чрез куриер, в един екземпляр на хартиен носител и на електронен носител. Проектни предложения се подават от 11:00 ч. на 10.08.2017 г. до 15:00 ч. на 25.09.2017 г.

Източник: http://mc.government.bg/newsn.php?n=6153&i=1

7,926 total views, no views today