Начало Пловдив днес Обновено кръстовище улеснява достъпа на туристи в Стария град

Обновено кръстовище улеснява достъпа на туристи в Стария град

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен” Георги Титюков пожелаха безаварийно преминаване на шофьорите през новото кръгово кръстовище до Източната порта в подножието на Стария град.

Като част от проекта на обща стойност 39 600 лв. е и новият паркинг за туристически автобуси, който вече се ползва по предназначение. Всичко, което правим, влиза в действие още преди да го открием, коментира по този повод инж. Тотев.

Според него, след извършените през последните няколко месеца дейности източният вход към Стария град е много по-приветлив.

Това е част от политиката на Община Пловдив от началото на мандата с цел да  увеличим обхвата на културно-историческите забележителности и атракциите в различни точки на града, което да удължи времето на престой на туристите, а нощувките да нараснат от 1,7 поне на 2, коментира кметът.

Предстои подновяване на преговорите за прехвърляне за стопанисване на Източната порта от държавата на общината, което да даде възможност за разработване на проекти и превръщането на тази изключителна археологическа ценност в поредното важно знаково място за Пловдив.

7,276 total views, no views today