Начало Култура Общината кани пловдивчани на Награди Пловдив

Общината кани пловдивчани на Награди Пловдив

pl_dsc0076Церемонията по раздаването на най-престижните награди в областта на изкуството и културата в Пловдив ще се състои на 22-ри май от 18:00 часа в Дом на културата „Борис Христов“. Пловдивска опера ще е домакин на церемонията по връчване на Награди „Пловдив“, а входът за публиката е свободен.

В програмата диригентът Диан Чобанов е включил само популярни произведения от Бах, Моцарт, Росини. Пучини и Панчо Владигеров, които ще бъдат представени по оригинален начин от солисти, балет и оркестър на операта. Сценографията на церемонията ще изненада гостите с модерна визия и впечатляващ декор.

Отличените пловдивчани в категориите за „Художествен превод“, „Художествена литература“, „Журналистика“, „Музика“, „Театър“ и „Произведения за деца“ ще бъдат представени от водещите Лили Бързева и младия оперен певец, любимец на публиката – австралиецът Марк Фаулър. На церемонията награда за Дарител ще връчи кметът инж. Иван Тотев, ще се обявят и имената на новите Почетни граждани на Пловдив.

Награда “Пловдив” е ежегодно отличие на Община Пловдив за ярки постижения в културния живот на града през предходната година в разделите литература, художествен превод, театър, музика, изобразително изкуство, архитектура, журналистика и фотография. Дава се и специална награда за дарители и спомоществователи в областта на културата. Носителите на наградата се определят от специализирани комисии за всеки от осемте раздела. Награда “Пловдив” е учредена през 1981 г.

5,978 total views, no views today