Начало Пловдив днес Общината открива подготвителни групи в четири училища

Общината открива подготвителни групи в четири училища

Със съдействието на Община Пловдив в четири училища в града за следващата учебна година ще бъдат разкрити нови целодневни подготвителни групи за 5- и 6- годишни деца. Училищата са ОУ „Кочо Честеменски“ в район „Централен“, ОУ „Васил Левски“ – район „Източен“, СОУ „Христо Г. Данов“ в район „Северен“ и СОУ „Константин Величков“ в район „Южен“.

За настоящата учебна година функционират 45 подготвителни групи в 18 училища, като само една от тях е на целодневна организация – в СОУ „Константин Величков“, а останалите са полудневни.

Уведомяваме родителите на родените през 2008 и 2009 г. деца, че съгласно действащия сега Закон за народната просвета предучилищното обучение на децата им през учебната 2014/2015 г. в подготвителни групи е задължително. Неизпълнението на разпоредбата подлежи на санкция.

Родителите могат да изберат за своите деца, както целодневните групи в детските градини, така и подготвителните групи в училищата. Информация за групите в детските заведения могат да намерят на адреса на Системата за електронно централизирано класиране за прием dz-priem.plovdiv.bg, а за подготвителните групи в училищата – на сайта на общината в секция „Образование“ – Актуална информация. Записването за подготвителните групи в училищата  не е обвързано със Системата за прием в детските заведения, а се извършва на място в учебните заведения.

9,745 total views, no views today