Начало Пловдив днес Община Пловдив награди инвеститори за региона. 13 компании бяха отличени като стратегически партньори

Община Пловдив награди инвеститори за региона. 13 компании бяха отличени като стратегически партньори

Chast_ot_Nagradenite_Investitori3 септември, 2015 г., гр. Пловдив – Кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев връчи 13 почетни плакета на ключови инвеститори в Пловдив и региона за последната година. Церемонията се състоя по време на бизнес форум на тема „Пловдив 2020 – какво е нужно за развитието на индустрията, културния туризъм и инвестициите”.

Наградените компании от индустриалния сектор за своя принос към икономиката на региона на Пловдив са ABB Bulgaria, АТАРО КЛИМА, Biofresh, КЦМ 2000 Груп, ЛИБХЕР-Хаусгерете Марица, Magna Powertrain, SЕNSATA Technologies и ТРАКИ. Отличените инвеститори от ИТ и Аутсорсинг бранша за своите усилия за задържане и развитие на кадри са ПРОГРАМИСТА, Reward Gateway, Speedflow, Telus International Europe и 60К.

Пловдив бележи значителни успехи в икономически план. Това се дължи на географското положение на града и региона, целенасочената политика на местната власт и на държавата, наличието на образовани кадри и на добра инфраструктура. Всички тези условия събрани на едно място привличат инвеститори, а те от своя страна подпомагат икономическото развитие в региона и качеството на живот. Гордея се, че градът ни е пример за успешна политика в икономически и културен план. каза инж. Тотев по време на събитието.

Бизнес форумът се организира от изданията „24 часа“ и“Труд“ съвместно с Община Пловдив. В събитието взеха участие Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, Николина Ангелкова, министър на туризма и Божидар Лукарски, министър на икономиката.

8,620 total views, no views today