Начало Пловдив днес Община Пловдив обяви обществената поръчка за реконструкцията на бул. „Васил Априлов“

Община Пловдив обяви обществената поръчка за реконструкцията на бул. „Васил Априлов“

remontОбщина Пловдив обяви  процедурата за избор на изпълнител на първия етап от реконструкцията на бул. „Васил Априлов“ в участъка от Централна гара да ул. „Войнишка слава“.

Това е много голяма процедура, стойността й е 7 млн. лв. и включва обновяването на цялата подземна инфраструктура и осветлението, както и изграждането на изцяло нов път, тротоари и велоалея, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Синдиците на фирма „Градски транспорт“ са уведомени, че до издаването на строително разрешение трябва да бъде премахната контактната тролейбусна мрежа. Дейностите са синхронизирани с ВиК, като дружеството ще подпомогне реконструкцията с доставката на тръби  и изпълнение на обратния насип.

Предвижда се временните обекти в района на Държавна болница да бъдат премахнати, а на тяхно място да се изградят нови паркоместа. Където е възможно, параметрите на пътното платно ще се разширят максимално, като около кръстовището с бул. „Пещерско шосе“ предстои реализирането на 3 ленти за движение.

Вторият етап от проекта за бул. „Васил Априлов“  включва отсечката от ул. „Войнишка слава“ до бул. „Шести септември“ с голямо кръгово кръстовище. Очаква се неговото изпълнение да се осъществи следващата година, като стойността му също е 7 млн. лв., отбеляза инж. Тотев.

Междувременно се подготвят процедурите за реконструкциите по съвместния проект на Община Пловдив и Европейската банка за възстановяване и развитие. Идеята е до септември да стартира реалното изпълнение на реконструкците на бул. „Руски“ и „Коматевско шосе“.

1,5 млн. лв. от общинския бюджет предстои да се насочат директно за асфалтиране на основни вътрешноквартални улици с интензивен трафик, Като пример кметът посочи ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“  в район „Северен“.  Други 155 хил. лв. са предназначени за довършване на ремонта на ул. „Лерин“ в район „Западен“.

7,093 total views, no views today