Начало Пловдив днес Община Пловдив представи бюджета за 2016 година на публично обсъждане

Община Пловдив представи бюджета за 2016 година на публично обсъждане

budjet1

222 432 867 лева е общата стойност на бюджета на Община Пловдив за 2016 година, като 102 027 850 лева са приходи от държавна дейност, а 120 405 017 лева –  от местна. Това стана ясно по време на публичното обсъждане, което се проведе на 30.11.2015 г. от в заседателната зала на Общинския съвет.

Наталия Делчева – Директор Дирекция „Финансова политика”, представи накратко приходната и разходната част по пера, като обърна особено внимание на местната дейност.

„За следващата година Община Пловдив е отделила особено внимание и е проектирала за собствена сметка обекти от съществено важност като Голямоконарско шосе и Околовръстното шосе, но ще разчитаме и на държавата за тези обекти от национално значение”, заяви по време на обсъждането заместник-кметът Димитър Кацарски.

И през следващата година приоритетни за Община Пловдив са разходите за образование (87.2 млн.лева), здравеопазване (10.9 млн. лева), в това число детски ясли, кухни, здравни кабинети. Специално внимание ще се обърне и на социалното подпомагане ( 9.7 млн. лева) и по- конкретно обществените трапезарии, домашен социален патронаж, пенсионерските клубове.

„Въпросът за бюджета на културата е особено актуален. Надявам се правителството да намери възможност да увеличи заплатите, които през последните 4 години не са променяни. Но както досега, така и занапред Община Пловдив ще прави инвестиции за запазване на културното наследство и археологията”, уточни заместник-кметът по култура Стефан Стоянов и допълни, че предстои консервация на Античния театър.

Гражданите имат възможност да продължават внасят предложения и да изразяват становища за бюджет 2016, уточни секретарят на общината Ангелина Топчиева .

За повече информация относно бюджетната рамка за 2016 година посетете следния интернет адрес:  http://www.plovdiv.bg/item/budget-and-finance/%D0%B1%D1%8E%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%82/

7,362 total views, no views today