Начало Пловдив днес Община Пловдив разработи успешно стратегически документи по спечелен европроект

Община Пловдив разработи успешно стратегически документи по спечелен европроект

Успешно бе реализиран проектът „Подобряване на стратегическото планиране в Община Пловдив“ по Оперативна програма „Административен капацитет“, приоритетна ос I „Добро управление“, Подприоритет 1.3. „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики“.

Постигнати бяха поставените три основни цели – разработване и приемане на Културна стратегия на Община Пловдив за периода 2014 – 2024-та година и Методика за мониторинг и контрол; Програма за опазване на околната среда на територията на общината от 2014-та до 2020-та година и Методика за мониторинг и контрол; Програма за управление на отпадъците на територията 2014 – 2024 и Методика за мониторинг и контрол. Това отчете на заключителната пресконференция ръководителя на проекта Пламен Панов. Той допълни, че всичко това се е случило след множество срещи с граждани, представители на НПО, експерти,  публични обсъждания.

Изпълнението на проекта продължи 9 месеца. Общата стойност на проекта е 77 194,16 лева, като цялата сума е безвъзмездна финансова помощ. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

6,337 total views, no views today