Начало Актуално Община Пловдив се включва в Часа на Земята 2015

Община Пловдив се включва в Часа на Земята 2015

wwf

Община Пловдив отново ще стане част от глобалната инициатива Часът на Земята 2015, като на 28 март в 20:30 часа, сградата на Община Пловдив на пл. Стефан Стамболов,  Лапидариума в Стария град; Сградата на Министерството на икономиката и енергетиката на ул. “Железарска”; Сградата на Културата на ул. „Цариброд” №1; Сградата на Градска художествена галерия; Сградата срещу Община Пловдив на ул. „Патриарх Евтимий”; Драматичен театър – Пловдив на ул. „Княз Александър I“ №38 ; Хотел Берлин, срещу стълбите на Каменица; Сградата на ул. “Княз Александър I” № 41, ще притъмнеят за 60 минути.

По този начин Общината се присъединява към хилядите градове на планетата, които  отправят послание за необходимостта от съгласувани действия на международно равнище срещу изменението в климата.

 Часът на Земята издание 2015 г. в нашата страна е посветено на българските реки, като символ на това, че бивайки преграждани, изкопавани и унищожавани се нарушава равновесието в реките и е време да бъде показана нашата грижа към тях.

Призивът е насочен към граждани, компании, общински и държавни структури да се ангажират с проблемите, предизвикани от климатичните промени, както и да покаже, че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно.

 Всички ние приветстваме Глобалната инициатива „Часът на Земята” и приканваме граждани и посетители на най-красивият град в България да изключат осветлението за по-доброто бъдеще на нашата Планета.

 Включи се, изключи светлината на 28 март в 20,30 ч.!

4,973 total views, no views today