Начало Актуално Общински сгради притъмняват в подкрепа на „Часът на земята“

Общински сгради притъмняват в подкрепа на „Часът на земята“

Сградата на Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“,  Лапидариумът в Стария град, Античният театър, Римският стадион, Джумая джамия, сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на ул. „Железарска“, административната сграда на ул. „Княз Александър I” 35 и сградата на Градската художествена галерия ще притъмнеят утре – 29-ти март 2014 г., събота, в 20:30 часа за 60 минути.

По този начин Община Пловдив отново ще стане част към глобалната инициатива „Часът на Земята“ и ще се присъедини към хилядите градове на планетата, които  отправят послание за необходимостта от съгласувани действия на международно равнище срещу изменението в климата.

Призивът е насочен към граждани, компании, общински и държавни структури, да се ангажират с проблемите предизвикани от климатичните промени, както и да покаже, че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно.

От Община Пловдив приветстваме Глобалната инициатива „Часът на Земята” и приканваме гражданите и посетителите на най-красивия град в България да изключат осветлението за по-доброто бъдеще на нашата Планета.

Включи се, изключи светлината на 29 март!

6,120 total views, no views today