Начало Събития ОИ „Старинен Пловдив“ стартира електронна продажба на билети за туристически обекти и културни събития

ОИ „Старинен Пловдив“ стартира електронна продажба на билети за туристически обекти и културни събития

3

До няколко месеца, входни билети за Стария град, музеи, галерии и културни събития в Пловдив ще се продават на всяка каса на „Ивентим” в Европа

Преди броени дни Общински институт „Старинен Пловдив” финализира преговорите с „Ивентим България” и подписа договор за продажба на билети с най-голямата електронна платформа в Европа.
С подписването на договора, ОИ „Старинен Пловдив” започна електронна продажба на билети в два от обектите си: Туристически информационен център на ул. „Райко Даскалов” 1 (до Римския стадион) и на билетната каса на Античен театър, ул. Цар Ивайло” 2А (входа откъм АМТИИ).
Пловдивчани и гостите на града вече могат да се снабдят с билети за всички събития (артистични и спортни събития, фестивали и др.) в Пловдив, в България и в Европа, които се търгуват в мрежата на Ивентим.
Утвърден лидер в Европа с продажбата на билетите за над 140 хиляди събития годишно, Ивентим е най-голямата онлайн платформа за електронна продажба на билети, която оперира в 23 страни в Европа, като само в България представителствата й са 660. Фирмата продава билети за концертите на почти всички световни музикални събития, като за целта работи с над 200 зали, театри и опери в цяла Европа. „Ивентим“ е основен партньор и на много спортни клубове, като предлага билети за почти всички Европейски кръгове от Формула 1, както и за други моторни спортове.
Следващият етап в развитието на партньорските взаимоотношения между Общинския институт и „Ивентим” е отварянето на нов Билетен център пред общината с модерна визия, като до края на годината предстои да заработят билетни каси в още няколко възлови точки на Пловдив. Целта е пловдивчани и гостите на града да имат още по-улеснен достъп до услугата.
До няколко месеца се предвижда реализирането на още една важна стъпка в партньорството между ОИ „Старинен Пловдив” и „Ивентим” чрез предлагането на нова услуга, благодарение на която Пловдив и културно-историческото наследство на града ще бъдат достъпни, само на клик разстояние, за туристите от целия ЕС.
Входни билети за обектите, управлявани от Института, музеи, галерии, както и за всички събития в Културния и спортен календар на Пловдив, ще бъдат възможни за покупка от всяка каса на „Ивентим” в Европа.
Необходимостта от въвеждането на тази услуга е продиктувана и от последните статистически данни, които показват отчетлив интерес към дестинацията Пловдив. Посещаемостта на обектите на ОИ „Старинен Пловдив” от страна на чуждестранни туристи е с тенденция към непрекъснато нарастване, като данните категорично сочат ръст от над 40 %, в сравнение със същия период на миналата 2017 г.
Целта на екипа на Общинския институт е Пловдив да стане първият град в България, който предлага лесно за планиране и организиране, достъпно и приятно посещение на всеки турист от всяка точка в Европа на културно-историческите обекти и на проявите от Културния календар на града. Туристите, планиращи да посетят хилядолетния град могат да закупят онлайн както самолетните си билети, така и билети за посещение на забележителности, за концерти, спортни събития, фестивали и всичко друго, предлагано в мрежата на „Ивентим“.
„Вярваме, че Пловдив е готов да отговори на предизвикателството модерна и гостоприемна Европейска столица на културата през 2019!“, категорично заявяват от екипа на ОИ „Старинен Пловдив“.
1

2

7,698 total views, no views today