Начало Събития ОТКРИВАНЕ КЪЩА „КЛИАНТИ“

ОТКРИВАНЕ КЪЩА „КЛИАНТИ“

Заповядайте, утре 22 юни 2017 г. , четвъртък, на две събития:

В 10.30 часа – Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще открие обновената къща „КЛИАНТИ“ – новата перла на Старинен Пловдив
( ул. „Тодор Самодумов“ № 3А).

Ще присъстват още Александър Държиков – заместник-кмет “Култура и туризъм“, ръководството на ОИ „Старинен Пловдив“, гости, както и част от екипа – изпълнител на дейностите по консервацията, реставрацията и адаптацията на къща „Клианти“.

Къща „Клианти“ се намира в Архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив“, в съседство със знаковите за града възрожденски сгради: къща на Ритора, къща „Ламартин“, Антова къща, Жълтото училище – всички паметници на културата от национално значение със забележителна декоративна украса. Сред тях къща „Клианти“ се отличава с впечатляваща стенопис и многоцветни тавани.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-–––––––––––––––––––––––––––––-–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

В 11.30 часа – в заседателната зала на община Пловдив – ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ за представяне на  концерта, с който ще бъде открит „Есенен салон на изкуствата Пловдив – 2017“. В пресконференцията ще участват: инж.Иван Тотев – Кмет на Пловдив,  Васил Върбанов  от  радио „Тангра“  - организатор на изцяло пловдивски фестивал „Sounds of the Ages”, Александър Държиков – зам.кмет „Култура и туризъм“ .

ОЧАКВАМЕ ВИ!

6,308 total views, no views today