Начало Пловдив днес Официално стартира система за видеонаблюдение и контрол на автомобилите на територията на Пловдив

Официално стартира система за видеонаблюдение и контрол на автомобилите на територията на Пловдив

mvr_videonabludenie_kameri (1)

12.02.2018 г.

Видеосистемата на МВР, която чрез камери следи 11-е входно-изходни артерии на Пловдив, официално бе представена днес в присъствието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, главния секретар на МВР Младен Маринов, директора на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, директора на ОД на МВР – Пловдив, старши комисар Атанас Илков, областния управител Здравко Димитров, заместник-кметовете Златин Велев и Георги Маринов.

Проектът на стойност 320 000 лева, финансиран със средства от бюджета на Община Пловдив, цели гарантиране на обществения ред и осигуряване на спокойствието на града. Камерите, които са от най-висок клас, следят и записват номерата на автомобилите и сигнализират, ако разпознаят МПС, което е обявено за издирване. Това става както в светлата част на денонощието, така и в тъмната. Предаването на информацията е защитено, а камерите правят и 24-часов запис на място.

„Радостно е, че успяхме да внедрим системата, софтуерът е на пловдивска фирма, което ще позволи да бъде надграждан, модифициран и подобряван. Той е и специално изграден за нуждите на МВР“, обясни кметът Иван Тотев.

Това ще позволи подобни камери да бъдат поставени на повече и различни места вътре в града за наблюдение на живо и да служат като превенция при незаконното отнемане на автомобили.

Всички изисквания на ОД на МВР са изпълнени, което гарантира спокойствието на гражданите.

Главният секретар на МВР Младен Маринов изрази задоволство от добрата съвместна работа между Община Пловдив и Областната дирекция на МВР, като заяви, че това е един от начините за решаване на проблемите.

Постоянното наблюдение във видео центъра ще се осъществява от служители на МВР и отговаря изцяло на законовите изисквания.

mvr_videonabludenie_kameri (2) mvr_videonabludenie_kameri (3) mvr_videonabludenie_kameri (5) mvr_videonabludenie_kameri (6)

9,048 total views, no views today