Начало Събития Панорама на комедиите „Завеса под звездите“ в кино Орфей 2017

Панорама на комедиите „Завеса под звездите“ в кино Орфей 2017

Отново хитови театрални комедии на сцената на лятно кино „Орфей”
Топ комици канят публиката с видео селфита

Сцената на лятно кино „Орфей” на Сахат тепе отново събира най-успешните театрални комедии в панорамата „Завеса под звездите”. Първата част на програмата започва на 1 юни и включва 15 заглавия с любими актьори на публиката. За новото издание през 2017 комедийните звезди Милица Гладнишка, Христо Гърбов, Геро, Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Юлиян Вергов и Краси Ранков лично подготвиха видео-селфита като покана за пловдивската театрална публика, които вече се разпространяват в социалните мрежи.

Специално за панорамата на комедиите Сатиричнят театър ще представи „Лъжци по неволя” с Николай Урумов, Мартина Вачкова, Мария Статулова, Александра Сърчаджиева, Красимир Куцупаров и др. През юни премиерни още са спектаклите „Смехотерапия” на Музикалния театър,  „Търся нов съпруг” на ловешкия театър с Албена Колева, Тончо Токмакчиев и Валентин Танев, хитът „Зорба гъркът” с Красимир Ранков и „Чешити” по Чудомир на Драматичния театър в Габрово.  В програмата са включени и вечните фаворити на публиката: „Омайна нощ” с Асен Блатечки, „Маршрутка” от Елин Рахнев и „Спанак с картофи”, но този сезон със специалното участие на Герасим Георгиев – Геро като страничен съдия във вечното „театрално дерби”.

Съпътсващата музикална програма включва комедийно намигване на Милица Гладнишка с Опера Пловдив, които ще отркрият сезона на 1 юни, както и спектакъла на Люси Дяковска и Плевенската филхармония с мюзикалите на Бродуей.

След кинопанорамата „Филмови нощи във Филипополис” от 7 юли, театралните комедии се завръщат на сцената на кино „Орфей” с втора гореща порция смях до средата на септември. Билети за спектаклите се продават в Билетен център пред Общината.  Пълна програма и актуална информация може да откриете на facebook страницата на лятно кино „Орфей”
Панорама на комедиите „Завеса под звездите” в лятно кино „Орфей” е част от Културния календар на община Пловдив за 2017 година.

 

Програма лятна сцена „Орфей“

юни-юли 2017г.

 

1-ви юни – 20:30 часа

Класик джаз кабаре с Милица Гладнишка

Държавна опера-Пловдив

Лудетината МИЛИЦА ГЛАДНИШКА ще открие сезона в лятна сцена „Орфей“ като хвърли операта в джаза“ с КЛАСИК ДЖАЗ КАБАРЕ заедно с Михайл Йосифов Секстет, солисти и оркестър на Опера Пловдив! Как звучи Кралицата на нощта, Тоска и Кармен в смела джаз интерпретация от Милица и с какво ще й отвърнат мъжете-солисти на Опера Пловдив!?!?
Не пропускайте отговорите в хитовия проект на Опера Пловдив!

 

 5 юни – 21 часа

ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА!

Режисьор: Орлин Дяков
Участват: Христо Гърбов, Борислав Веженов, Антония Чепарова, Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Иля Пепеланов, Яна Стефанова-Хернани

Този вик на главния герой Жюлиен Валадие, шеф на важна корпурация, може да прозвучи и така „Помощ, объркаха живота ми!“. И как няма да го объркат, когато е обкръжен от твърде свадлива жена, от изкусителни секретарки, от способен, но твърде „нежен“ счетоводител и ред други атрактивни екземпляри, които забъркват водопад от адски смешни и забавни ситуации в ежедневието на фирмата.

 

 7 юни – 20:30 часа

Смехотерапия

Концерт- спектакъл с откъси от мюзикълите на Димитър Вълчев

„Двубой”, Фалшификатори”/Вражалец/, „Ах, този секс”

Диригент:  Юли Дамянов

Сценарий и режисура: Александър Мутафчийски

Оркестър и балет на Музикален театър

Концерт с поредица от комични ситуации от авторски мюзикъли на Димитър Вълчев – неповторими образци в историята на българската музика. Гаранция за успешна смехотерапия за всички възрасти!

10 юни

ТРЕТОТО ОКО

Романтично-езотерична комедия

от Олег Ерньов

Постановка: БОРИСЛАВ ЧАКРИНОВ

С участието на: НЕВЕНА БОЗУКОВА, СТЕФАН ИВАНОВ, МИЛЕНА МАРКОВА, АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ

Ведра, хумористична история, която представя реалните човешки взаимоотношения и от наръчник на песимиста се превръща в наръчник на оптимиста. Неочакван край? Може би да, а може би не, но общото житие на героите от панелния блок няма да ви остави равнодушни.

 

11 юни – 21 часа

“ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗА КУ”

Моноспектакъл: Иван Юруков

Сценарий: Александър Урумов

Звездата от Народният театър „Иван Вазов” – Иван Юруков представя първият си моноспектакъл  - “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” за първи път на пловдивска сцена.

В комедийния спектакъл актьорът отново вдига летвата пред себе си, представяйки чудесно най-различни цветни и страстни персонажи и влизайки най-вече в ролята на нощният пазач, който всъщност говори с Пилето, което казва ….КУ.

16 юни – 21 часа

Лъжци по неволя – ПРЕМИЕРА

от Антъни Нийлсън

Сатиричен театър Алеко Константинов – София

Участват Николай Урумов, Михаил Сървански, Мартина Вачкова, Мария Статулова, Красимир Куцупаров, Кирил Бояджиев, Александра Сърчаджиева

Звездите на Сатиричния театър пристигат в Пловдив, за да представят комедийния спектакъл „Лъжци по неволя“. Какво свързва двама полицаи с възрастна семейна двойка, квартална активистка, свещеник с артистични залитания и едно чихуахуа в Коледната нощ ще разберете от този майсторски написан фарс.

И като всяка коледна история и тази е изпълнена с приповдигнато настроение и има щастлив край.

Представлението не се препоръчва за лица под 14-годишна възраст.

 

19 юни – 21 часа

„Спанак с картофи“ със специалното участие на Геро

от Золтан Егреши

Постановка Богдан Петканин

 

Участват Владимир Карамазов, Захари Бахаров, Герасим Георгиев – Геро

Копродукция с Продуцентска къща „Артишок” ЕООД

„Атлетичният“ Геро влиза като страничен съдия в прочутото дерби „Спанак с картофи“. Той заедно с Владимир Карамазов и Юлиан Вергов ще ви разкажат за тънкостите във футболното съдийство, ще„сготвят“ спанак с пържени картофи и ще ви го поднесат с огромна порция смях. Ако вече сте гледали спектакъла, няма да сгрешите ако го видите отново, защото ще е различно, но все така гарантирано смешно!

 

20 ЮНИ (ВТОРНИК)   „ШЕГИТЕ, КОИТО БОГ С ПРАВИ”

Авторски спектакъл на Димитър Бакалов

Митко, симпатичният герой и домакин на представлението, отново ни разсмива с наблюденията си върху необятните, но забавни различия между мъжките и женски мотиви и поведение. Този път обаче през призмата на Божието чувство за хумор.

22 юни – четвъртък – 21 часа

Люси Дяковска

Концерт-спектакъл  

Плевенска филхармония

Диригент – Левон Манукян

След огромния успех на турнето през 2016та и зашеметяващия концерт в зала „България“ преди месец, Люси Дяковска ще гостува за втори път на лятна сцена Орфей, този път с новия си проект – „Разходка по Бродуей“. Заедно с Плевенска Филхармония червенокосата фурия ще изпълни най-известните песни от мюзикълите „Чикаго“, „Магьосникът от Оз“, „Брилянтин“, „Котките“, „Клетниците“, „Кабаре“ и „Уестсайтска история“ в един истински спектакъл със сценография, костюми и участието на балет.

24 ЮНИ (СЪБОТА) „ТЪРСИ СЕ НОВ СЪПРУГ”

Автор: комедия от Миро Гавран

Режисьор: Валентин Танев

Участват: Албена Колева, Тончо Токмакчиев и Валентин Танев

Театралният спектакъл е чиста комедия, направена с вкус и настроение. Няма дълбочини, които да карат зрителя да се замисля. Оригиналното заглавие на пиесата е „Търси се нов съпруг“ и е на Миро Гавран, един от най-известните европейски драматурзи и писатели.

25 юни – неделя – 21 часа

Маршрутка

от Елин Рахнев

Постановка: Пламен Масларов

Участват: Тончо Токмакчиев, Мария Статулова, Катерина Евро, Диян Мачев, Кирил Ефремов, Стефан Денолюбов, Богдан Казанджиев

Пътуването с Маршрутка не е пътуване, а валс за сетивата, произведение на изкуството, сълзотворен сюжет за кино или театър. То няма нищо общо с пътя, с някаква крайна точка. То е абсурд в абсурда, задръстване в задръстването, кикот в сълзата….

26 ЮНИ (ПОНЕДЕЛНИК) „СЕКСИ ПРАНЕ”

от Мишел Римл

Режисьор: Димитър Бакалов

Участват: Албена Колева и Димитър Бакалов

След изключителния успех на “В защита на пещерния човек”, “Шегите, които Бог си прави”, “Преди и сега”, Димитър Бакалов чрез своята продуцентска къща “Страйп” ще ви срещне с най-поставяната канадска пиеса за последните 15 години – “Секси пране” на Мишел Римл.

 

27 юни – 21 часа

ЗОРБА ГЪРКЪТ – ПРЕМИЕРА

Един спектакъл по безсмъртния роман на великия гръцки писател Никос Казандзакис и едноименния култов филм

Постановка: Стефан Спасов

Участват: Красимир Ранков, Стефан Спасов, Мария Гинкова, Татяна Христова, Красимир Демиров, Владимир Трендафилов, Пламен Маринов, Стефан Сърчаджиев, Георги Калчев, Любов Николова, Валентин Андреев – Рафе, Мария Генова

Спектакълът представя живота на един разпътен светия, на един „възхитителен лакомник, пияч, як работник, женкар и скитник. Най-широката душа, най-крепкото тяло, най-свободният вик, който съм срещал през живота си“, както сам Казандзакис определя своя герой. Всъщност прототип на легендарния персонаж е съвсем реален човек, с когото писателят добре се е познавал. Творецът признава, че той го е научил да обича живота и да не се бои от смъртта.

 

1 юли – 21 часа

Омайна нощ

Автор: Жозиан Баласко

Режисьор: Велко Кънев

Музика: Стефан Диомов

Участват: Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Юрий Ангелов

Какво ни предлага това бижу на съвременната френска комедиография?

Действащи лица: една затворничка в петдневен отпуск, един водещ на хитово ТV предаване и един келнер с утежнена биография.

Преобладаващи чувства: Любов Френска (първа част) и тежък махмурлук (втора част).

Пиянска нощ – О, майна нощ!

5 юли, 21 часа

ЧЕШИТИ

Автор: Чудомир

Драматизация и постановка: Невена Митева

Участват: Велислава Маринкова, Силвия Боева, Надежда Петкова, Елизабет Попова, Магдалена Славчева, Илия Костадинов, Димо Димов, Светослав Славчев, Петко Петков, Мартин Властанов, Васил Грънчаров, Валери Радев

Новия спектакъл по емблематични разкази от Чудомир – „Чешити” съхранява колоритния старинен език на автора, животът в едно село, където битуват кой от кой по-изобретателни хора, способни да сътворят най-смешните и неповторими кукузлуци (майтапи)…

8,326 total views, no views today