Начало Пловдив днес Пенсионерски клубове в Пловдив отбелязаха Международния ден на възрастните хора

Пенсионерски клубове в Пловдив отбелязаха Международния ден на възрастните хора

den na pensionera (3)

С много песни и танци пенсионерите от два клуба в Пловдив отбелязаха днес Международния ден на възрастните хора.

За веселото настроение в район „Източен“ се бяха погрижили членовете на вокалната формация, които изпяха стари градски шлагери, любими на хората от старото поколение.

В Централен клуб на пенсионера децата от подготвителната група на Основно училище „Д-р Петър Берон“ зарадваха присъстващите с празнична програма от стихотворения, детски песни и народни танци.

От името на Община Пловдив и лично от името на кмета Иван Тотев заместник-кметът Георги Титюков поздрави възрастните хора за техния празник, като им пожела много здраве. Заедно с Петър Зехтински, директор дирекция „Спорт и младежки дейности“ и Веселина Ботева, директор дирекция „Социална политика“ подариха комбинирани дъска за шах и табла, както и карти за игра.

„Тренирайте, защото имаме идея да направим градски турнир между пенсионерските клубове в Пловдив“, обеща заместник-кметът Георги Титюков.

Клубът на пенсионера в „Централен“ наброява 250 членове, а този в „Източен“, макар и с по-малко на брой възрастни също се радва на особено внимание на хора, живеещи в кв. „Каменица“.

Международния ден на възрастните хора е обявен от ООН през 1991 година, като от тогава се отбелязва всяка година на 1 октомври.

den na pensionera (11) den na pensionera (10)

10,297 total views, no views today