Начало Актуално Пет пловдивски училища със самостоятелни системи за управление на учебния процес

Пет пловдивски училища със самостоятелни системи за управление на учебния процес

DSC_0010На 25-ти и 26-ти февруари 2015 г. екипът на Център за образователни инициативи проведе обучение на 36 учители от пет училища в Пловдив как да работят с интернет-базирана платформа за обучение www.u4ili6teto.bg, която беше осигурена на училищата от Община Пловдив. Платформата предлага  качествен образователен процес, разбиран като модерен, атрактивен, с възможности за контрол върху резултатите, темповете, персонализиране на учебното съдържание.

В края на 2014 г. общинското ръководство на Пловдив подкрепи проекта за навлизането на модерните технологии в учебния процес. От 2015 година 5 училища – ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Алеко Константинов“, ОУ „Васил Петлешков“ и ОУ „Йордан Йовков“ ще имат самостоятелни системи за управление на учебния процес на платформата Училището БГ.

От години един от основните приоритети на  община Пловдив е грижата за подрастващото поколение. Общинското ръководство стои близо до проблемите в образователната система и прави необходимото възпитателният и образователният процес да продължат и да се утвърдят като залог за бъдещето на град Пловдив. Инициативата U4ILI6TETO.BG е част от мисията да се повиши авторитета на преподавателя, и да направи образованието достъпно и качествено.

Център за образователни инициативи организира обучения за работа с електронни платформи за управление на учебния процес, базирани на конструктивиския педагогически модел, на учители, експерти в регионалните инспекторати по образование, университетски преподаватели и образователни експерти и допринася за качествената промяна и осъвременяване на българската образователна среда. Високите технологии позволяват да бъдар използвани модерните образователни подходи, и да се познават последните постижения на педагогическата наука. За периода от 2010 – 2013 г. Център за образователни инициативи е обучил 768 преподаватели от средното и основното училище от 94 училища и от 46 населени места.

7,664 total views, no views today