Начало Пловдив днес Пловдив бележи нов рекорден ръст на приходите от посещения на музеите

Пловдив бележи нов рекорден ръст на приходите от посещения на музеите

klianti_7

За последния месец Община Пловдив бележи ръст на показателите за туризъм, като тук се включва туристическия данък, средствата от категоризации и приходите от посещаемост в туристическите обекти, стопанисвани от ОИ „Старинен Пловдив“.

Общият приход само от посещенията на музеи до момента е с 280 000 лева повече в сравнение със същия период на миналата година или 1 140 000 лева.

Регионалният етнографски музей има приходи от 153 000 при 83 000 лева за миналата година, а 250 000 лева са за Археологическия музей при 135 000 лева до ноември 2016година.

„Това се дължи на цялостната политика и организация на Община Пловдив. Бъдещото преструктуриране на ОИ „Старинен Пловдив“ и ОП „Туризъм“ също ще доведе до още по-голям ръст на приходите“, коментира заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков.

„Община Пловдив прави огромни инвестиции в „Старинен Пловдив“, само в къща „Клианти“ отпуснатите средства бяха около 1,5 милиона лева. Тя е и един от най-впечатляващите обекти“, заяви кметът Иван Тотев.

Продължават и инвестициите в Античния театър, в реставриране на къщите в Стария град, настилката, осветлението, и в поставянето на над 70 камери.

По думите на кмета Иван Тотев всичко, което се случва в Пловдив – събитията, рекламата, промяната на имиджа на града, води до повече продадени билети и повече посещения.

„Въпреки ниската цена на билетите – 3, 4 лева за някои къщи, имаме много добри приходи“, заключи той.

6,023 total views, no views today