Начало Събития ПЛОВДИВ – ДОМАКИН НА ПРЕСТИЖЕН УИСКИ ФЕСТИВАЛ

ПЛОВДИВ – ДОМАКИН НА ПРЕСТИЖЕН УИСКИ ФЕСТИВАЛ

На 12 и 13 май 2017 година ще се проведе първият WHISKEY FEST PLOVEDIV. Стотици марки уиски от Шотландия, САЩ, Ирландия и дори Япония ще гостуват в хотел Империал.

Нарастващият интерес към малцови и смесени уискита от висок клас събира все повече последователи в България. През последните пет години ежегодният Уиски Фест в София обединява вносители, почитатели, колекционери и уиски ентусиасти в най-голямото уиски събитие в Централна и Източна Европа.

Организаторите на този престижен форум избраха Пловдив за пролетна столица на фестивала и основаха марката WHISKEY FEST PLOVEDIV. В града уиски културата е добре позната. Няколко специализирани уиски барове и магазини предлагат богат асортимент, както от популярни, така и от нишови и редки марки. Дегустациите, които се провеждат почти всяка седмица, разширяват приятелския кръг и познанията за „водата на живота“.

Събитието ще посреща гости от 17:00 часа в петък, 12 май и от 14:00 ч. в събота, 13 май 2017 г. И в двата дена дегустациите ще са до полунощ.

Билети за предстоящия WHISKEY FEST PLOVEDIV се предлагат предварително онлайн чрез TicketLogic BG на https://www.ticketlogic.bg/whiskey-fest-plovediv/29374 и в партньорските уиски магазини и барове в Пловдив, Стара Загорa и Казанлък – The Whisky Library, Whisky Castle Сандък, Интермакс, , Morado, Планет Бар де лукс, Мартини бар, Drums, и Absolut. Билетите на стойност от 20.00 и 30.00 лв. ще може да се закупуват и на място по време на фестивала.

ЕДНОДНЕВЕН билет включва професионална дегустационна чаша, 6 уиски кредита и бутилка вода. ДВУДНЕВЕН билет включва професионална дегустационна чаша, 10 уиски кредита и вода. Уиски валутата се разменя за дегустационни драмове – мерната единица на фестивала, която е равна на половин унция или 15 милилитра уиски еликсир.

Специално за фестивала световният лидер в производството на уиски чаши Glencairn създаде WHISKEY FEST PLOVEDIV „уиски граал“. Чашата е 30 пъти по-голяма от оригиналните чаши за дегустация и ще бъде изложена на видно място.

По време на фестивала ще се провеждат Майсторски класове и уиски дегустации за напреднали в уиски бара на хотела-домакин The Whisky Library. Лекторите – родни и международни уиски експерти, ще обогатят познанията на гостите, ще споделят тайни и ще развенчават митове.

Анкетна карта ще дава възможност да участвате в специална томбола с примамлив награден фонд, а шоуто ще се запълни от уиски дебат между различни световни производители

Пловдивският магазин Whiskey Castle ще предлага на място на преференциални цени всички уискита, изложени на фестивала, както и аксесоари за приятелите на напитката.

Ръчно направен шоколад, специализирано предлагане на пури, както и уникално кафе с инфузии от уиски ще завършат палитрата от удоволствия за сетивата.

Организаторът Владимир Николов уточнява: „За нас е гордост и чест да гостуваме в Пловдив. WHISKEY FEST PLOVEDIV е част от култура, която става все по-богата. Общото между уиски любителите, които очакваме е, че всички те са запленени – професионално или любителски, от магията на уискито и искат преживявания. Обещаваме да са приятни за всички.“

WHISKEY FEST PLOVEDIV се придържа към спазване на Етикет и модел на поведение, с цел осигуряване на приятно преживяване на гостите. „В търсене на своя уиски-фаворит трябва да помним, че уиски културата е традиция и качество, а не количество. Всички марки и участници апелираме към отговорна консумация.“, подчертава Ралица Скорчева-Славова. Със закупуването на билет всеки гост се съгласява да спазва правилата, като по този начин се гарантира приятно и запомнящо се преживяване за всички. На събитието се допускат само лица, навършили 18 години.

Новини и повече информация за всички марки, които ще се представят на WHISKEY FEST PLOVEDIV, може да намерите на страницата на събитието във Фейсбук Whiskey Fest Plovdiv или на https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia/

За повече информация – [email protected] |М +359 884 856 928 | Т +359 2 9566090

6,931 total views, no views today