Начало Пловдив днес Пловдив за трети път е „Арт град на България“ в класация на Дарик радио

Пловдив за трети път е „Арт град на България“ в класация на Дарик радио

plovdiv_art_grad_2016

Пловдив е арт град за 2016 година според класацията на Дарик радио „Най-добрият град за живеене е България“. Призът бе връчен на заместник-кмета Георги Титюков от професор Димитър Цанев, ректор на Националната музикална академия. Категорично градът под тепетата печели за трети път в тази категория в надпревара с останалите 26 областни градове.

„Кой друг, ако не Пловдив, както по традиция, така и по презумция – град одухотворен, град неравен, град пластичен, със заряд, дал изключителни творци, с изключителен принос в изкуството, град с атмосфера и Стар град. Град, в който, когато човек попадне, получава висока степен на одухотвореност,“ заяви професор Цанев и определи наградата като напълно заслужена.

„Това е изключително важна за нас наградата, още повече че в момента тече подготовка по Пловдив – Европейска столица на културата 2019г.“, каза Георги Титюков при получаването на приза.

Класацията на Дарик радио се провежда за десети път в София, а водещи на церемонията тази година бяха Кирил Вълчев и Константин Вълков.

7,247 total views, no views today