Начало Младежки дейности Пловдив отбеляза Световния ден на водата с празнична програма на пл. „Стефан Стамболов“

Пловдив отбеляза Световния ден на водата с празнична програма на пл. „Стефан Стамболов“

DSC_1303На 21.03.2015 год. /събота/ от 11.00 часа на пл. “Стефан Стамболов” №1 в Пловдив, бе честван Световният ден на водата. Международната кампания, която тази година се проведе под мотото „Вода и устойчиво развитие“, събра на пловдивския площад деца, младежи и родители от целия град.

Официални гости на събитието бяха г-н Павел Гуджеров – заместник-министър на околната среда и водите, г-н Розалин Петков – областен управител на Пловдив, г-н Стефан Шилев – директор на РИОСВ Пловдив, г-н Георги Семерджиев – директор на Басейнова дирекция Пловдив, г-н Спартак Николов – шеф на ВиК Пловдив и  г-н Петър Зехтински – заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ на Община Пловдив, който приветства събралите се на площада гости и припомни, че водата не е обикновен търговски продукт, а наследство, което трябва да бъде опазвано и защитавано, защото е в основата на живота на Земята.

Повече от 150 възпитаници на пловдивските училища и детски градини се включиха в празничната програма, както на сцената, така и около нея. Сред тях бяха деца от Вокална група „Малчугани“, от музикална школа „Сакутска“, ученици от НУ „Климент Охридски“, деца от Школа по народни танци „Луди-млади“, младежи от Естрадно студио „Прима“, деца Клуб по спортни танци „Сияна Данс“ от Общински детски комплекс – Пловдив и младежи от Балет „Ера“, възпитаници на ЕГ „Иван Вазов“, ГХП „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Райна Княгиня“, СОУ „Св. Патриарх Евтимий“, ОУ „Елин Пелин”, СОУ „Найден Геров“ и др.

Викторина на тема вода с разнообразни награди, осигурени от ВиК Пловдив, зарадва всички любознателни деца. Присъстващите имаха възможност да разгледат изложба на рисунки и макети на тема вода, изработени от пловдивските ученици.

Организатори на празника са Община Пловдив, Басейнова дирекция-Пловдив, ВиК-Пловдив, РИОСВ-Пловдив и Областната администрация.

11,321 total views, no views today