Начало Актуално Пловдив се включва в кампанията „Да изчистим България за един ден”

Пловдив се включва в кампанията „Да изчистим България за един ден”

В събота, 26 април, Община Пловдив за пореден път активно ще участва в националната инициатива „Да изчистим България за един ден!”.

Началото на кампанията в Пловдив ще бъде поставено в 10:00 ч. Организирано е обособяването на  четиринадесет сборни пункта в града. Ясни са вече терените, определени за почистване по административни райони, както и локациите на пунктовете за получаване на материали от желаещите пловдивчани и гости на града да се включат в кампанията (информацията за местата за почистване е публикувана на сайта на Община Пловдив в рубриката „Съобщения“).

Община Пловдив е осигурила по 10 000 чувала и ръкавици, част от които са предварително раздадени на организации и групи, заявили участието си, а останалите материали ще бъдат раздавани на гражданите на място в обявените временни пунктове, минути преди старта и по време на самата акция.

В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни бизнес компании, общински и държавни институции, училища и детски градини, здравни и социални заведения, така и много граждани.

Работещите в общинска администрация Пловдив ще се погрижат за подобряване чистотата в района на Гребна база, лесопарк Лаута и трите пловдивски хълма. Ръчно ще се почистват от отпадъци междублоковите пространства, парковете и детските площадки в града.

Община Пловдив благодари на местния бизнес, който за поредна подпомага реализирането на инициативата „Да изчистим България за един ден!” и призовава гражданите активно да се включат в почистването по квартали и райони, за да направим заедно Пловдив един по-приветлив и уютен град.

Всички ние сме обитатели и в същото време стопани на града – нека се погрижим заедно за опазване на чистотата му!

5,825 total views, no views today