Начало Актуално Пловдив чества Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Пловдив чества Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

По стародавна традиция Пловдив ще отбележи тържествено и с богата програма Деня на Българската просвета и култура и на славянската писменост – 24-ти май. В празничния неделен ден на церемония, която започва в 9.00 часа в Актовата зала на Гимназията с хуманитарен профил „Св. Св. Кирил и Методий“ кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и председателят на Общинския съвет арх. Илко Николов ще връчат почетните знаци и значки на отличени преподаватели, учебни и детски заведения.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи празнична литургия в храма „Св. Св. Кирил и Методий“ на площад „11 май“.

В 10.20 часа е откриването на тържеството пред паметника на Светите братя на площад „11 май“ пред Гимназията с хуманитарен профил „Св. Св. Кирил и Методий“, а в 11.00 часа е началото на празничното шествие към площад „Централен“.

В 12.00 часа на площад „Стефан Стамболов“ започва празничния концерт с участието на ученици от представителни състави към Общински детски комплекс – Пловдив.

5,036 total views, no views today