Начало Събития Поетеса от Стара Загора спечели първа награда в конкурса „Добромир Тонев”

Поетеса от Стара Загора спечели първа награда в конкурса „Добромир Тонев”

0На специална церемония, провела се в деня на рождението на Добромир Тонев в книжарница „Хермес Централ“ в Пловдив, бяха връчени наградите и грамотите на победителите в Шестия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“,  в който участват автори от цялата страна  на възраст до 45-години. Конкурсът, който е анонимен, се организира от Община Пловдив, Дружество на писателите- Пловдив, Поетическа академия „Добромир Тонев“, със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева, Туристическа агенция „Ана Травел“ и с медийното партньорство на БНР – Радио Пловдив и БНТ 2.

Поетесата Дора Господинова от гр.Стара Загора спечели голямата награда в шестото издание на конкурса. Журито в състав: Здравко Дечев – председател и членове – поетите Станислава Станоева и Елена Диварова присъдиха втора награда на Георги Гаврилов от София, а третата отиде при поетът Тони Теллалов от Шумен. Призът на Радио Пловдив спечели Йоана Русева от Велико Търново. Наградата на Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” за поет-студент получи младата Анна Лазарова от Велинград, която е студентка в СУ „Климент Охридски”, специалност „Българска филология”.

С наградата ваучер от туристическа агенция „Ана Травел” беше отличена Василка Вълева от с. Лясково, обл. Добрич, а призът вечеря и нощувка в хотел „Одеон” отиде при Андриан Захариев от Тутракан.

На тържеството беше представен  юбилейния  сборник „Вода за вятърните мелници”, който съдържа отличените стихове в първите пет издания на конкурса. Той е подарък от собственика на издателство „Хермес” Стойо Вартоломеев и знак на почит към паметта на Добри Тонев, който на 15 октомври щеше да навърши 61 години.

Резултати от Шести национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ 2016

I. Награди от Община Пловдив:

1/ Първа награда /400 лв./  -  Дора Господинова Желязкова, гр. Стара Загора

2/ Втора награда /250 лв./ – Георги Цветев Гаврилов, гр. София

3/ Трета награда /150 лв/ – Тони Антонов Теллалов, гр. Шумен

*Награда от 100 лв. и грамота на Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски” за поет- студент – Анна Александрова Лазарова, гр. Велинград

*Специални награди, осигурени от партньори и спонсори на конкурса:

1/ Парична награда от 300 лв., осигурена от Радио Пловдив -  Йоана Миткова Русева, гр. Велико Търново

2/ Ваучер до 70 лв. за екскурзия от  Туристическа агенция „Ана Травел” – Василка Вълева Василева, с. Лясково, обл. Добрич

3/ Вечеря и нощувка за двама в ресторанта на хотел „Одеон” – Пловдив – Андриан Кристианов Захариев, гр. Тутракан

 

8,046 total views, no views today