Начало Събития Постановка на Сатиричния театър гостува в Пловдив

Постановка на Сатиричния театър гостува в Пловдив

Звездите на Сатиричния театър стават „Лъжци по неволя” в лятно кино „Орфей”

Сатиричният театър ще представи за първи път в Пловдив хитовата комедия „Лъжци по неволя“ на 16 юни в лятно кино „Орфей” от 21 часа.  Фарсът от шотландския драматург и режисьор Антъни Нийлсън се развива на Бъдни вечер.  Николай Урумов, Марта Вачкова, Мария Статулова, Александра Сърчаджиева, Красимир Куцупаров, Кирил Бояджиев и Михаил Сървански са сучастниците в постановката на проф. Здравко Митков.

Историята, в която се заплитат десетки лъжи, се върти около двама полицаи, които трябва да съобщят на възрастно семейство, че дъщеря им е загинала в катастрофа. „Естествено, обаче, като в типична комедия, се оказва, че дъщерята не е загинала. Нека хората да не мислят, че това е мрачна история. Това е една прекрасна английска комедия с типичното английско чувство за хумор“, споделя актьорът Николай Урумов, който влиза в ролята на единия полицай.

„Всички колеги харесваме английския хумор и се надяваме много години да играем това представление, да съберем много публика с този хубав, умен смях“, споделя Марта Вачкова,  чиято героиня в пиесата носи фанелка с надпис ДУПЕ – тоест член на Дружество за унищожаване на педофилски елементи .

Мария Статулова е брилянтна в пресъздаването на ексцентрична героиня с  кличнична лудост. „Пиесата държи докрая със своите изненади”, изтъква  актрисата.

„Лъжци по неволя” е включена в панорама на комедиите в лятно кино „Орфей” и е част от Културния календар на Община Пловдив за 2017 година.

Билети за постановката със звездите на Сатиричния театър се продават в Билетен център пред Общината.

6,722 total views, no views today