Начало Актуално Предстояща кампания за събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори

Предстояща кампания за събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори

fontan_obstinata (1)

В периода от 18-22 юли 2016 г. Община Пловдив организира кампания за разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА). Желаещите да се включат може да предадат своите отпадъци  на посочения адрес: гр. Пловдив, Район „Северен”, ул. „Георги Бенев” №4, площадка на „Универсметал” ООД от 09:00 до 17:00 ч.

Всеки може да се присъедините към усилията за чиста околна среда, като предадете отпадъците на посоченият адрес за събиране по време на кампанията. Освен това те могат да бъдат върнати в магазини, където има поставени контейнери или да бъдат изхвърлени в контейнери за разделно събиране на портативни батерии и акумулатори на територията на Община Пловдив. Информация за местонахождението контейнерите е публикувана на http://www.plovdiv.bg/item/ecology/waste/специфични-потоци-отпадъци/масово-разпространени-отпадъци/нуба/

Изхвърлянето на опасни отпадъци в общия поток смесени отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата, поради което Община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предложената възможност да се освободят  от образуваните в домовете им отпадъци.

Нека опазим природата чиста за нас и за бъдещите поколения!

7,374 total views, no views today