Начало Пловдив днес Президентът в Пловдив: България е първа аутсорсинг дестинации в Европа

Президентът в Пловдив: България е първа аутсорсинг дестинации в Европа

prezident_telus_1

„Пловдив е прекрасен град, който намери своите добри стопани, който се промени драстично и за добре. За мен е огромна чест да стисна ръката на президента на най-голямата аутсорсинг компания в света. За мен е огромна чест да стисна ръката на всеки един от служителите, на кмета, на заместник-кмета в администрацията, на всички, които  помагат на световните лидери да се чувстват добре, да успяват, да печелят, да се развиват и да откриват нови перспективи”, това заяви Президентът на Република България Росен Плевнелиев по време на откриването на новия офис на фирма Telus, един от водещите световни лидери в аутсорсинга.

 Той благодари на Пловдивската община и сподели, че градът върви на прав път в развитието си. Президентът изказа своите добри впечатления за това, че Пловдив подава ръка на бизнеса с модерни сгради, с инфраструктурата около тях, с младите хора, с университетите, с общинските институции и ръководството.

 „Един от основните ни приоритети още от първия мандат на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, е да развием IT и аутсорсинг индустрията тук. Целта ни е да дадем възможност на повече млади хора да работят в международна среда, да привличаме таланти и да развиваме един от добре представените сектори в страната”, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов. Той сподели, че преди три години в Пловдив са били само няколко компании в този сектор. Сега фирмите са над 60, а над 5000 са заетите. Амбициите на администрацията и потенциалът на града е в следващите няколко години те да станат над 10 000.

 През 2009 година канадската фирма отваря първия си офис в Пловдив. В момента тя разполага с 250 служители, като желанието на ръководството й е да бъдат назначени още толкова. В световен мащаб компанията има 20 000 човека, а в България – 2200, което й отрежда водещо място в националния  пазар на труда.

 По време на своята реч президентът Росен Плевнелиев цитира статистика, според която България е първата най-добра дестинация за аутсорсинг в Европа и трета в света. В момента в страната ни има 33 хиляди нови работни места в аутсорсинг индустрията, като се обслужват милиони клиенти по целия свят на 33 езика.

9,283 total views, no views today